Analyse Losada na Gent-Anderlecht: "Anderlecht faalt in de toppers"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Losada na Gent-Anderlecht: "Anderlecht faalt in de toppers"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was gisteravond echt genieten geblazen in de Ghelamco Arena. Ook Hérnan Losada zag propaganda voor het voetbal met aan het eind een serieuze tik voor Anderlecht. Volgens Losada maakte de Gentse bank het verschil na missers van Anderlecht.

"Het was echt een spektakel zonder angst om te verliezen bij beide ploegen. De spelers haalden hun topniveau", geniet de Argentijnse balvirtuoos nog duidelijk na. "De kansen kwamen er ook niet door defensieve fouten, maar dankzij technische hoogstandjes en uitgespeelde aanvallen."

Hij zag ook uitstekende stilstaande fases. “Ze werden goed uitgevoerd en er waren heel wat ingestudeerde nummertjes te zien.” Een uitblinker kiezen is niet makkelijk voor Losada, na zo’n goeie match, maar hij zag er bij elk team één.

Dejaegere en Tielemans gaven de bezoekers waar voor hun geld

“Dejaegere en Tielemans. Zij zorgden ervoor dat de toeschouwers waar voor hun geld kregen met hun bewegingen, passen én die wereldgoal van Tielemans. Wat een fantastisch doelpunt was dat. Perfecte timing én curve met net voldoende kracht.”

Sels was kansloos. “Het was de enige bal waar hij niets kon aan doen. We mogen niet vergeten dat die doelman die bijna gratis van Lierse kwam nu enorm veel potentieel toont bij Gent. Net als Moses Simon een uitstekende transfer”, aldus Losada.

Hét verschil tussen winst en verlies kwam volgens hem van de bank. “Pedersen, Raman en Neto waren klaar om het verschil te maken.” Bij Anderlecht kon men dat niet. “Er is geen goeie vervanger voor Mitrovic. Dat hadden ze vooral in het laatste kwartier nodig.”

Losada was niet onder de indruk van Mitrovic, die heel wat kansen de nek omwrong. “Hij miste wat frisheid aan het einde, maar hij moest de beste actie van zijn team gewoon afmaken. We hebben al zoveel slechte wedstrijden van hem zien gecamoufleerd worden door goals."

Het kan niet dat een spits van 20 miljoen dát mist

"Gisteren speelde hij eigenlijk goed, maar gisteren had Anderlecht zijn killersinstinct en goals nodig. Spitsen worden nu eenmaal afgerekend op goals en niet op een goeie match. Het kan niet dat een spits die 20 miljoen moet kosten zoiets mist.”

Het ziet er niet goed uit voor Anderlecht. “Ze verdienden niet te verliezen, maar net als in Brugge zorgden gemiste kansen voor een retour zonder punten. Anderlecht faalt in de toppers. Tegen Gent, Standard en Club haalde het maar 5 op 27.”

Na de geweldige wedstrijd van gisteren eindigt Losada met een positieve noot. “De Play-offs krijgen altijd zoveel kritiek, maar na zo’n wedstrijd kan je toch niet tegen het systeem zijn?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties