Reactie Neto was 'a man on a mission': "Voor Grégory"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Neto was 'a man on a mission': "Voor Grégory"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Renato Neto ging gisteren door een rollercoaster aan emoties, maar sloot de avond op een ideale manier af. Hij droeg zijn winning goal op aan zijn vriend Grégory Mertens.

Sander De Graeve in Gent

Bij het eerbetoon voor Mertens voor de aftrap, kon Neto zijn tranen op de bank niet bedwingen. "Toen kreeg ik het echt moeilijk. Op het veld draai je sneller de knop om, maar toen ze zijn foto in de tweede helft nog eens toonden, kwamen de tranen opnieuw", aldus de Braziliaan.

Gebeden voor die corner

Neto kreeg uiteindelijk drie minuten tijd voor zijn missie, dat was Grégory Mertens een afscheidscadeau geven. "Voor die corner heb ik tegen Milicevic gezegd waar hij de bal moest brengen en heb ik gebeden."

Daarna kwam het hele stadion in extase, maar Neto dacht vooral aan Mertens. "Toen ik op de club aankwam, was dat met goed nieuws in het achterhoofd (Er was bij Mertens hersenactiviteit vastgesteld, red.). Om dan te horen dat hij er niet meer is, is heel hard."

"Ik probeerde sterk te blijven, maar toen ik zijn foto zag, schoten al die herinneringen door mijn hoofd. Ik dacht aan de tijd die ik met hem doorbracht bij Cercle... Twee maanden geleden zijn we nog iets gaan eten en maakten we plezier."

"Toen ik scoorde kon ik wel tien keer rond het veld lopen. Het was mijn missie om dat voor hem te doen en het is gelukt. Dat is onbeschrijfelijk", sloot de Braziliaanse middenvelder af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties