Preud'homme rekent nog niet, maar: "19 à 20 punten moeten genoeg zijn voor titel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 32 reacties
Preud'homme rekent nog niet, maar: "19 à 20 punten moeten genoeg zijn voor titel"
Foto: © Photonews

De nacompetitie is halfweg en de titelstrijd razend spannend. Maar de leidersplaats is nog steeds in blauw- zwarte handen. Het moet overigens gezegd: de komende week wordt cruciaal voor Club Brugge. "Maar ik wil niet beginnen rekenen", vertelt Michel Preud'homme.

Cédric De Volder in Brugge

Het programma van Club Brugge zegt genoeg: blauw-zwart staat met verplaatsingen naar Standard (zaterdag, nvdr.) en RSC Anderlecht (volgende week zondag, nvdr.) voor een cruciaal tweeluik.

"Al wil ik daar nog geen conclusies aan vastknopen", probeert Michel Preud'homme de druk logischerwijs weg te houden van zijn groep. "Natuurlijk zijn dat twee lastige verplaatsingen, maar ook thuis hadden we het niet onder de markt."

Enkel de wedstrijd bij KV Kortrijk was een misstap

Nochtans ligt de sterkte van blauw-zwart in Olympia. Club won de drie thuiswedstrijden, terwijl buitenshuis amper één puntje werd gesprokkeld. "Al lieten we enkel bij KV Kortrijk iets liggen. Dat was een misstap", voegt de Luikenaar er snel aan toe.

"Het is lastig om te zeggen hoeveel punten er nodig zijn om de titel te pakken", besluit Preud'homme. "Andere jaren was er telkens een team dat amper iets won. Nu is niemand uitgeschakeld. Al denk ik dat dat negentien à twintig punten genoeg moeten zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties