Tom Soetaers: "Hij gaat de mooiste carrière maken"

Lander Marin
| 25 reacties
Tom Soetaers: "Hij gaat de mooiste carrière maken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aleksandar Mitrovic is steeds een veelbesproken onderwerp. Is het niet omwille van zijn gemaakte goals, dan is het door zijn gemiste kansen, zoals gisteren tegen AA Gent. Wat was dat trouwens: gewoon een off-day? Analist Tom Soetaers denkt er het zijne van.

"De kansen die Mitrovic gisteren miste waren ook gewoon goed gepakt door Sels, al waren het twee mogelijkheden die hij absoluut moest afmaken. Na zijn goede periode heeft hij wel eens recht op een mindere dag. Het is vooral een probleem voor Anderlecht dat hij niet scoort", stelt de achtvoudige Rode Duivel. 

Te afhankelijk van Mitrogoal

"Ze zijn te afhankelijk van zijn doelpunten. Als er bij Club Brugge een spits niet scoort, is er nog plan B en C: lange passen naar De Sutter of een individuele actie van Izquierdo. Zij hebben een aantal spelers die vaak scoren, Anderlecht niet."

"Mitrovic is vaak in het spel betrokken, hij wroet en hij werkt. Toch denk ik niet dat hij die kansen gisteren miste omdat hij te veel moet werken of oververmoeid is. Ik denk zelfs dat er geen probleem is. Ik vond dat hij gisteren goed speelde, maar een spits wordt nu eenmaal afgerekend op zijn goals", klinkt het. 

Eenmalige vormdip

"Dit zal geen twee keer gebeuren, volgende week staat hij er terug. Het zal volgens mij ook niet door zijn hoofd spoken, daar heeft hij te veel zelfvertrouwen voor. Ik denk eerlijk gezegd dat hij de spits in België is die de mooiste carrière gaat maken."

"Hij past niet bij elke ploeg, maar heeft veel kwaliteiten. Enkel de manier waarop hij viert vind ik kinderachtig, maar dat heeft niks met voetbal te maken", besluit Soetaers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties