Gent op titelkoers, over en sluiten voor Club

Caroline Tonnelier
| 32 reacties
Gent op titelkoers, over en sluiten voor Club
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent heeft vanmiddag gewonnen van Club Brugge. Ruud Vormer stribbelde dan wel nog eventjes tegen, maar in de slotfase begroef Benito Raman de blauw-zwarte titelkansen. De Buffalo's zitten dan weer op het juiste spoor. Volgt er donderdag al een titelfeestje?

Cédric De Volder en Sander De Graeve in Brugge
  • Buffalo's slaan blauw-zwart in drie keer knock-out
  • Club Brugge mag de titeldroom opbergen
  • Achtste achterstand in acht wedstrijd voor blauw-zwart
Club Brugge en KAA Gent vochten vanmiddag een cruciale Slag om Vlaanderen uit. Michel Preud’homme mocht nog maar eens puzzelen. Davy De fauw verving de geblesseerde Thomas Meunier. Aan Oost-Vlaamse zijde koos Hein Vanhaezebrouck voor Benito Raman als vervanger van Laurent Depoitre.

En jawel, nummer acht!

Na amper vijf minuten kreeg Olympia al een doelpunt te zien. En jawel, blauw-zwart kwam voor de achtste (!) keer in deze nacompetitie op achterstand. Renato Neto was bliksemafleider van dienst, Lasse Nielsen toonde zich een tikkeltje sneller dan Timmy Simons om het leer binnen te duwen: 0-1.
 
Club was aangeslagen en de Buffalo’s duwden het gaspedaal in. De kansjes kwamen dan wel, maar in de zone van de waarheid was het allemaal veel te slordig. Ondertussen hield Preud’homme zich vooral bezig met ijsberen langs de zijlijn. En het moet gezegd: blauw-zwart knokte zich in de wedstrijd.

Rafinha, wat steek je uit? 

Al werd Club een handje – of beter gezegd: een voetje – geholpen door Rafinha. De Braziliaanse flankverdediger van Gent liet zich kinderlijk aftroeven door José Izquierdo. Ook het slappe voetje van Sven Kums was niet voldoende om de Colombiaan af te stoppen. En ondertussen stond Ruud Vormer te wachten om af te werken, 1-1.
 

De appelsientjes tijdens de rust hadden vooral de Arteveldejongens van extra krachten voorzien. Gent dwong Club richting eigen doellijn. Mathew Ryan had een uitstekende parade in huis op de knal van Benito Raman, maar de Australiër had geen verhaal bij de (afgeweken) trap van Brecht Dejaegere, 1-2.

Club uitgeteld!

Maar ook in de tweede helft vond Club Brugge een extra luchtje. Matz Sels liet zich gewillig fotograferen op schoten van José Izquierdo en Ruud Vormer. Maar de Rotterdammer kreeg alsnog het laatste woord, 2-2. Aan spektakel en leuke doelpunten was er geen gebrek in het zonnige Jan Breydelstadion.
 
In de slotfase kreeg Raman nog het laatste woord. De vinnige spits werkte het leer in twee tijden voorbij Mathew Ryan, 2-3. Met andere woorden: Club Brugge uitgeteld voor de titel. KAA Gent kan – afhankelijk van het resultaat van RSC Anderlecht vanavond – donderdag al vieren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties