Standard met heel rare eis en waslijst aan arbitrage-klachten: "Resultaat moet herzien worden"

Standard met heel rare eis en waslijst aan arbitrage-klachten: "Resultaat moet herzien worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard heeft zonet een open brief geplaatst op zijn website. De Rouches nemen daarbij de arbitrage in hun nadeel zwaar op de korrel. Meer nog, ze vragen zelfs dat het resultaat van de wedstrijd tegen Anderlecht herzien wordt.

Een overzicht van de klachten:

1. Geen rode kaarten voor De Sutter en Mechele

"We hebben grote scheidsrechterlijke fouten gezien tijdens heel de play-offs", klinkt het bij de Luikenaars. "De match op Brugge verloren we met 2-1 na twee penalty's, waarbij één dat Andrade de bal onvrijwillig tegen zijn hand kreeg."

"Bovendien kregen De Sutter en Mechele geen rode kaarten. Als die wel waren gegeven, had Standard waarschijnlijk drie punten meer gehad."

2. De goal van Najar

"Bij de goal van Najar is er duidelijk een duwfout op Enoh en maakt hij ook hands. Gezien de nabijheid van de scheidsrechter en de aanwezigheid van de grensrechter is het onmogelijk dat ze die fouten niet zagen. Elk van die twee had Standard recht gegeven op een vrije trap."

"Gezien de uitleg die gegeven werd voor de tweede penalty van Brugge, is het niet te verdedigen dat Najar mocht doorspelen. De scheidsrechter heeft de regels dus niet gevolgd door Anderlecht een doelpunt toe te kennen na een dubbele fout. Wij vragen de KBVB dan ook om het resultaat van de match te herzien."

3. Geen strafschop

"In de slotfase van dezelfde match werd er bovendien geen strafschop gefloten voor een fout op De Camargo."

4. Rood Ezekiel

"We merken trouwens ook op dat geen enkele andere speler van een andere ploeg een gele kaart heeft gekregen om een kaart voor een tegenstander te vragen. Dat gebeurt wel bij Ezekiel."

"Twee maten en twee gewichten, terwijl spelers van andere ploegen een heel seizoen de arbitrage probeerden te beïnvloeden. We vragen dan ook die tweede gele kaart te schrappen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties