Reactie Toch vreemd: Anderlecht verliest titel op stilstaande fases

Toch vreemd: Anderlecht verliest titel op stilstaande fases
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat een defensief geblunder was dat weer zeg? Op de fase van het tegendoelpunt doken zowel Ezekiel als Texeira vrij voor Silvio Proto op. Een zoveelste keer ging Anderlecht ten onder op stilstaande fase. Maar deze keer was het toch heel zuur.

Johan Walckiers in Anderlecht

De goal van Ezekiel kost Anderlecht meer dan waarschijnlijk de titel. Nochtans hadden ze bij de Brusselaars nu wel geleerd moeten zijn. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar blijkbaar doet diezelfde ezel dat wel een stuk of tien keer.

De Camargo blokte me af

Het was een warrige fase en van op de tribune zag niemand duidelijk wat er gebeurde. Tv-beelden brachten meer duidelijkheid. "Ik moest Ezekiel volgen", gaf Andy Najar toe na de match. "Maar ik werd afgeblokt door De Camargo. Dat proberen ze altijd te doen omdat ik zo klein ben."

Het kampioenschap hangt af van een half mirakel voor paars-wit. "Dit stilstaande fases zullen ons de titel gekost hebben", knikt Najar. "Dat en die goals in de laatste minuten. Dat loopt nu toch al aardig op."

We speelden zone, daarna mandekking

Het leek er dus op dat er een mandekking gespeeld werd, maar de spelers spraken elkaar daarin wel tegen. "We speelden in zone", zei Fabrice N'Sakala. "Dat we daarna weer mandekking speelden? We hebben dat intern gewijzigd. Dat moet kunnen. Maar ja, het is spijtig dat het weer op stilstaande fase gebeurt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties