Gent is klaar voor de titel: groot scherm in Ghelamco Arena en 't Kuipke, bussen rijden langer

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Gent is klaar voor de titel: groot scherm in Ghelamco Arena en 't Kuipke, bussen rijden langer
Foto: © photonews

AA Gent staat op één wedstrijd van een historische titel. Zowat iedere supporter of inwoner van Gent wordt nu al gek, maar is de stad ook écht klaar wanneer de Buffalo's kampioen spelen? Voorzitter Ivan De Witte en burgemeester Daniël Termont gaven vandaag tekst en uitleg.

Timothy Collard in Gent

“We hebben vandaag met verschillende schepenen, de stadsdienst en meneer De Witte overlegd om te zien hoe we alles gaan aanpakken. We hebben alle verschillende scenario’s doorgenomen: een titel op donderdag, een titel op zondag of helemaal geen titel”, aldus Burgemeester Daniël Termont.

Donderdag groot scherm in 't Kuipke

“Er is veel meer vraag dan de 20.000 tickets die voor handen zijn om de match te volgen. We willen ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk mensen mee kunnen genieten van de wedstrijd en daarom gaan we zorgen voor een groot scherm in ‘t Kuipke.”

“Daar zal een groot scherm opgesteld worden op het middenplein. 4.500 mensen zullen de wedstrijd daar live kunnen volgen”, aldus Termont. “De toegang is gratis, er moet niet gereserveerd worden, maar vol is vol. We mogen niet over de maximumcapaciteit gaan”, voegde organisator Ben Bundervoet (de mascotte van Gent, nvdr.) er nog aan toe.

De deuren in 't Kuipke openen om 19u en er zal ook randanimatie zijn. Kurt van Biezebaaze komt optreden en na de match volgt er ook nog een dj-set.

Grote schermen op andere locaties worden dan weer niet toegestaan liet de burgemeester nog weten. “We hebben de laatste uren én minuten nog aanvragen gekregen, maar we gaan dat niet toelaten. Wij kunnen de veiligheid daarvan niet garanderen.”

Zondag groot scherm in Ghelamco Arena

Het andere scenario, als Gent donderdag de titel nog niet pakt, werd ook doorgenomen. “De abonnees kunnen dan gratis binnen in de Ghelamco Arena, waar de match op groot scherm zal worden uitgezonden”, aldus voorzitter Ivan De Witte.

“Wij hebben 14.000 abonnees, dus daarnaast zullen er nog 6.000 tickets beschikbaar zijn voor wie de match wil bijwonen. Die mensen zullen 1 euro moeten betalen. Die euro gaat naar een goed doel, maar het geeft ons ook de kans om alles vlot te laten verlopen op gebied van organisatie.”

Na een eventuele titel zullen ook de bussen in de stad langer rijden. “De bussen van De Lijn zullen uitzonderlijker langer rijden om de supporters terug te brengen naar waar ze moeten zijn.”

Ceremonie op veld en rondgang in de stad

Als de Buffalo's de titel pakken, dan zullen de fans uitgebreid kunnen vieren met hun helden. "Eerst en vooral zal er een ceremonie plaatsvinden op het veld. Dat is zo vastgelegd door de Pro League. Maar wij zijn van plan om dat kort te houden en om daarna samen met de supporters te vieren. Er komt dan een rondgang door het stadion en de supporters zullen dan van dichtbij met de spelers kunnen vieren", besloot de voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties