Het is nog niet voorbij: "Van Standard wint Gent niet zomaar"

Het is nog niet voorbij: "Van Standard wint Gent niet zomaar"
Foto: © SC

De meeste mensen gaan er al van uit dat Gent kampioen wordt. Binnen de voetbalwereld zijn ze daar echter niet zo zeker van. "Als Gent naar Anderlecht moet komen voor de titel wordt het moeilijk", zeggen zowel Paul Van Himst als Gille Van Binst.

Door Johan Walckiers

De twee coryfeeën van het Astridpark zijn het er wel over eens: Gent zal een verdiende kampioen zijn als... "Ze winnen van Standard", aldus Paul Van Himst. "Ik denk niet dat het al voorbij is voor Anderlecht. Als Standard speelt zoals in Anderlecht wordt het een héél moeilijke match voor Gent."

"Gent heeft natuurlijk de beste papieren. En pas op, als ze winnen van Standard, zijn zij de verdiende kampioen. Ze spelen altijd voetbal, nooit afbraak. Maar als Gent nog naar Anderlecht moet komen voor de titel wordt het heel moeilijk. Anderlecht is die situaties gewend hé", weet Van Himst.

Gent zal nerveus zijn

"Ze hebben hun lot natuurlijk niet meer in eigen handen, maar ze zijn nog niet gewonnen van Standard, daar ben ik zeker van", zegt Van Binst. "Als ze kunnen winnen van Standard zal ik de eerste zijn om hen te feliciteren."

Dat Gent deze situatie absoluut niet gewend is, lijkt in het voordeel van Anderlecht te spelen. "Ik denk dat Anderlecht gewoon gaat winnen van Kortrijk. En ze mogen zeggen wat ze willen in Gent, de nervositeit zal toch aanwezig zijn."

Standard zal aan zichzelf denken

"Standard moet ook winnen voor de vierde plaats", knikt Van Himst. "En de Rouches hebben bewezen dat ze goed staan de laatste wedstrijden. Ze hebben een goeie verdediging, de creatieve spelers van de tegenstander krijgen geen plaats om te voetballen en vooraan hebben ze jongens die altijd het verschil kunnen maken."

Geen van beide die ook denkt dat Standard zal spelen om Anderlecht niet de titel te laten winnen. "Ze moeten aan zichzelf denken. Ik geloof nooit dat ze zich niet voluit gaan inzetten. Het gaat voor hen ook nog om een belangrijke plaats", aldus Van Himst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties