Daarom zijn er dus dit seizoen géén Brugse Metten

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Daarom zijn er dus dit seizoen géén Brugse Metten
Foto: © Photonews

De Brugse Metten waren de voorbije jaren uitgegroeid tot dé traditionele opener van het seizoen bij Club Brugge. Het valt dan ook op dat er dit seizoen geen editie wordt georganiseerd. Al is de reden eigenlijk niet meer dan logisch.

Door Cédric De Volder

Club Brugge haalde de voorbije jaren stuk voor stuk toppers naar Jan Breydel. Girondins de Bordeaux, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, VfL Wolfsburg, Paris Saint-Germain,... Het is maar een greep uit het groepje grootmachten dat de voorbije jaren op Olympia over de vloer kwam. 

De Brugse Metten groeiden dan ook uit tot een vaste traditie voor het hondstrouwe blauwe legioen. En dat is niet alles: het was ook meteen dé grote test voor de start van de Jupiler Pro League. De wedstrijd stond namelijk telkens vlak voor het competitiebegin gepland. 

Brugs feestje in Gent? 

Maar de kaarten liggen dit seizoen eventjes anders. Op de Nederlandse stage in Garderen wachten met Panathinaikos en Dnipro FC tegenstanders van formaat, maar volgende week staat natuurlijk ook de SuperCup op het programma. Eigenlijk worden de Brugse Metten dus in de Ghelamco Arena gespeeld dit seizoen... 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties