"Tien jaar zonder titel? In 2005 hield niemand dat voor mogelijk"

"Tien jaar zonder titel? In 2005 hield niemand dat voor mogelijk"
Foto: © Photonews

Dit seizoen gaat Club Brugge weer volop voor de titel. Net als de voorbije tien jaar trouwens, maar tien keer mislukte het. Rune Lange, lid van de laatste kampioenenploeg, kan amper zijn ogen geloven als hij de lange periode zonder titel bekijkt.

"Ik vind dat ongelooflijk voor een topclub met zo’n publiek en na al het geld dat er al in geïnvesteerd werd. Al tien jaar zonder titel, niemand die dat in 2005 voor mogelijk hield, denk ik", zegt Lange in Sport/Voetbalmagazine.

Lange denkt meewarig terug aan de titel van toen. "De titelviering na de thuismatch tegen Anderlecht in 2005. Op het veld de titel winnen, tegen de grootste concurrent nog wel, is het mooiste. Dat is een heel andere beleving dan kampioen worden voor je tv-toestel omdat een andere ploeg dan niet wint."

Lange zag een duidelijke visie in de ploeg van toen. "Een duidelijk systeem en een goeie mix van spelers die erin pasten. Een spelersgroep zonder uitblinkers. Spelers met een winnaarsmentaliteit. Een trainer die elke wedstrijd voorbereidde om hem te winnen, die zijn eigen spel speelde en zich niet telkens aan de tegenstander aanpaste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties