Vanaken beseft concurrentiestrijd met Vazquez: "Ik moet iets rechtzetten"

Vanaken beseft concurrentiestrijd met Vazquez: "Ik moet iets rechtzetten"
Foto: © photonews

Hans Vanaken krijgt vanavond weer zijn kans aangezien Victor Vazquez licht gekwetst is. Preud'homme gaat wel meer veranderingen doorvoeren, want de match tegen Anderlecht is belangrijker dan die van vandaag. Maar Vanaken is alvast een certitude.

Johan Walckiers in Warschau

Vanaken mocht vorige zondag tegen Oostende al Vazquez komen vervangen, maar liet - om het niet te zwaar uit te drukken - geen onvergetelijke indruk na.

"Het klopt dat het zondag niet zo goed liep voor mij en dat het met Vazquez in de eerste wel goed ging. In een topclub moet je laten zien dat je beter bent dan de concurrentie. Ik heb wel niet het gevoel dat ik me extra moet bewijzen, maar ik wil het wel rechtzetten natuurlijk", verdedigde Vanaken zich.

Preud'homme hoort het woord 'concurrentie' niet zo graag

Al had zijn coach wel een opmerking bij zijn woordkeuzes. Preud'homme heeft zijn spelersgroep liever op één lijn dan dat ze vechten om een plaatsje.  "Hans noemt het concurrentie. Dat is tussen haakjes misschien zo, maar in het verhaal van Club wil ik liever dat ze elk hun steentje bijdragen. De ene week kan dat die zijn, de andere week iemand anders."

Wie verliest, mag het vergeten

Om te overwinteren moet Club vanavond winnen. "Ik heb voor Brugge gekozen om elk seizoen Europees te kunnen spelen. Met 0 op 6 hebben we het nog niet goed gedaan. Dit wordt dus de cruciale match, wie verliest mag het vergeten."

Vanaken heeft de smaak wel al te pakken. Vorig seizoen scoorde hij de beslissende treffer tegen hetzelfde Legia. "Dat was een goed gevoel ja, maar na de match was er wel ontgoocheling. Met tien punten moet je normaal altijd doorgaan, maar we werden nipt derde. Dat was wel zuur", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties