gnkKRC Genk
andAnderlecht
Datum: 06/12/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Luminus Arena
Gezocht in Cristal Arena: creativiteit voor Genk en Anderlecht
Johan Walckiers Robby Morren
Johan Walckiers en Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Genk-Anderlecht ging wel goed over en weer, maar kende weinig kansen

Gezocht in Cristal Arena: creativiteit voor Genk en Anderlecht
Foto: © SC

Genk en Anderlecht zijn niet tot scoren gekomen in hun duel van de achttiende speeldag. Nochtans begon het allemaal leuk, maar gaandeweg werd duidelijk dat geen van beide ploegen de creativiteit had om de tegenstander te ontwrichten.

Twee geplaagde coaches tegenover elkaar in Genk-Anderlecht. Twee coaches ook die naar oplossingen zochten in hun basisopstelling. Peter Maes dacht het gevonden te hebben door Pozuelo en Ndidi naast elkaar te zetten als controlerende middenvelders en Kebano centraal te posteren achter De Camargo.

Hasi kondigde consequenties aan, maar daar was niet veel van te zien. Wel positiewissels met Suarez op de flank en Praet op de nummer 10. Maes, die deze week nog zei dat Pozuelo in een verdedigende rol niet al te best functioneerde, probeerde het dus toch maar. En de beginfase gaf hem gelijk.

Rood Bizot, of toch niet...

Het overtal aan middenvelders bezorgde Anderlecht kopzorgen, net als de kwikzilveren Neeskens Kebano. De beste kansen in de openingsfase waren voor de Limburgers met een kopbal van Ndidi en Kebano die De Camargo bijna in stelling bracht voor doel.

Praet en Suarez begonnen hun draai eindelijk te vinden en dat herstelde het evenwicht. Eigenlijk had Genk wel met tien moeten staan na 25 minuten, maar Verbist vond niet dat Bizot Suarez verkeerd afstopte. 

En daar moeten we de ref toch even corrigeren, want de Nederlandse doelman kwam met de benen vooruit in op de Argentijn die alleen door leek te zijn. Er waren wel meer discutabele fases, maar dat was er één die weinig betoog hoefde. 

Een leuke partij met veel snelheid en een paar pittige duels. Spijtig van de kansen, want enkel De Camargo had nog een goeie kopbal in huis, waar Najar zijn doelman ter hulp schoot. Anderlecht kon in die eerste helft - buiten die doorbraak van Suarez - weinig aan zijn conto toevoegen.

Geen paars-witte linkerflank

Veel had te maken met de voorzetten die regelrecht dramatisch waren. Najar - niet echt in goeie doen - moet Tshimanga een paar blauwe plekken bezorgd hebben met zijn schoten op het lichaam van de linksachter. Op rechts liep er dan weer niemand omdat Suarez constant naar binnen trok.

Eén vrije trap van Defour en een schot van dichtbij van Najar, daar moesten we het 72 minuten mee doen. Toch een onrustwekkende conclusie, als je amper een kans bij elkaar kan voetballen. En als Genk dan ook nog moeite had om tot bij Proto te geraken, dan krijg je een kansarme match.

In de slotfase kwam er voor beide ploegen meer ruimte, maar niemand die er gebruik van maakte. Een brilscore, zoals in de heenmatch. Genk mocht misschien nog het meest een doelpuntje claimen, maar goed...

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' 5
Walsh Sandy   90' 10
Dewaest Sebastien 90' 5
Kabasele Christian 90' 5
Tshimanga Derrick   90' 5
Ndidi Onyinye Wilfred 90' 5
Buffel Thomas 90' 5
Pozuelo Melero Alejandro 90' 5
Bailey Leon 79' 5
De Camargo Igor 90' 5
Kebano Neeskens 89' 5
  Bank G Beoordeel
Okriashvili Tornike 11' 5
Buyens Yoni 1'  
Heynen Bryan -  
Castagne Timothy -  
Ünal Enes -  
Gerkens Pieter -  
Köteles Laszlo -  
Schrijvers Siebe -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou   90' -
Deschacht Olivier 90' -
N'Sakala Fabrice 90' -
Najar Rodriguez Andy Aryel   82' -
Tielemans Youri 90' -
Defour Steven 90' -
Praet Dennis 90' -
Suarez Matías   90' -
Okaka Chuka Stefano 76' -
  Bank G Beoordeel
Sylla Idrissa 14' -
Lukebakio Dodi 8'  
Ezekiel Imoh -  
Roef Davy -  
Kawaya Andy -  
Heylen Michaël -  
Nuytinck Bram -  
Herbeleef KRC Genk - Anderlecht

Vooraf