"Naast Defour verliest Tielemans te veel van zijn kwaliteiten"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 52 reacties
"Naast Defour verliest Tielemans te veel van zijn kwaliteiten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans (18) kende zondag een moeilijke avond in de Cristal Arena. Veel balverlies en niet zuiver in de passing. De youngster die met drie goals zo flitsend aan het seizoen begon, worstelt al enkele weken met zichzelf.

"Zijn mindere prestaties zijn het gevolg van zijn positie", kijkt onze huisanalist Hernan Losada naar de dalende vormcurve. "We hebben er al vaak over gediscussieerd."

Op verdedigend vlak kan hij nog veel verbeteren 

Hernan Losada

"In het begin van het seizoen stond hij op de 10, met enkele doelpunten en assists. Nu speelt hij naast Defour. Dat is moeilijker voor hem. In de wedstrijd tegen Genk vocht hij veel duels uit. Op verdedigend vlak kan hij nog veel verbeteren."

Besnik Hasi laat Tielemans in de basis staan. "Dat vind ik goed. Als verdedigende middenvelder zijn er weinig opties. Dendoncker en eventueel Gillet zijn er nog. Maar Tielemans en Defour vormen een degelijk duo. Op de 10 heeft Anderlecht op dit moment met Praet en Suarez meer mogelijkheden."

Zijn leeftijd moet je nog altijd in het achterhoofd houden

Hernan Losada

Nochtans wil Losada Tielemans snel weer een rij hoger zien. "Youri heeft een goed afstandsschot. Hij kan gevaarlijk zijn met zijn steekballen en hij geeft vista aan de ploeg. Nu verliest hij te veel van zijn kwaliteiten."

"Of zijn ontwikkeling te traag verloopt? Als je op je achttiende al zoveel matchen speelde, en niet bij een kleine ploeg maar bij Anderlecht, blijft dat straf. Zijn leeftijd moet je nog altijd in het achterhoofd houden", besluit Losada.

Ziet u Youri Tielemans liever op de 10 aan het werk?

68%
32%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties