Reactie Twee tevreden coaches na Genk-Anderlecht: "Op de goeie weg" en "Collectief sterk"

Twee tevreden coaches na Genk-Anderlecht: "Op de goeie weg" en "Collectief sterk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toch opvallend: een 0-0 en beide coaches waren opvallend positief over de prestatie van hun teams. Besnik Hasi omdat zijn ploeg zich herpakte en nu wel mentaliteit toonde, Peter Maes omdat hij blijkbaar de juiste veldbezetting gevonden heeft.

Maes zag zijn team na de 3 op 18 eindelijk een herkenbare stijl hanteren. "We creëerden redelijk veel in de eerste helft. We speelden rechtlijning en daar willen we naartoe. We hebben een serieuze weg afgelegd intussen", aldus Maes.

En de coach van Genk noemde ook uitblinkers. "Ndidi was héél sterk en Pozuelo zorgde voor een surplus op de acht. Hij zorgt voor rust. Daardoor kunnen we sneller naar voor spelen, want hij denkt altijd vooruit. En met Kebano in de as hebben we ook de snelheid om daarvan te profiteren."

Eén groot minpunt. "Dat we slap uit de kleedkamer komen, irriteerde me. Dat is niet de eerste keer dit seizoen en dat is toch een serieus werkpunt."

Op basis van de kansen verdienden wij misschien wel te winnen

Ook Besnik Hasi begon met het positieve te onderstrepen. "Ik was heel tevreden over het collectief. De vechtlust die er woensdag niet was, was er nu wel. De mentaliteit was goed. Iedereen wou winnen en iedereen liep wat meer voor de anderen."

Ook Hasi zag dat Anderlecht te weinig kansen creëerde. "De laatste pass was niet goed, of we maakten de verkeerde keuzes. Maar op basis van de kansen verdienden wij misschien wel van te winnen", aldus Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties