gnkKRC Genk
andAnderlecht
Datum: 06/12/2015 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Luminus Arena
Genk moet reageren na de 3 op 18, Anderlecht na de blamage tegen Kortrijk
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Voorbeschouwing KRC Genk - RSC Anderlecht

Genk moet reageren na de 3 op 18, Anderlecht na de blamage tegen Kortrijk
Foto: © Photonews

De zenuwen zullen vanavond strak gespannen staan in de Cristal Arena. Racing Genk moet na een beschamende 3 op 18 opstaan in de competitie. Anderlecht moet reageren na de blamage in de bekerpartij tegen Kortrijk.

Peter Maes moet zijn troepen uit het dal krijgen, en dringend of Genk dreigt play-off 1 al voor het tweede jaar op rij te missen. De Limburgers konden nog geen enkele topwedstrijd winnen. "Tegen Club en Gent was ons spel goed", klonk het bij de spelers, maar wat koop je daarmee?

De bijzonder lastige kwalificatie in de Beker van België tegen Charleroi werd onmiddellijk omschreven als 'een boost'. Het wordt uitkijken of de spelers die boost kunnen omzetten in een resultaat tegen paars-wit. Gorius en Hamalainen zijn geblesseerd. Wellicht kiest Maes opnieuw voor de ervaring van Buffel en Buyens.

Anderlecht beleefde een zwarte dag tegen Kortrijk. Hasi gaf toe dat de bekeruitschakeling bijzonder zwaar op de maag ligt. "Heel weinig spelers waren op niveau", blikt hij terug. De Anderlecht-coach verwacht dan ook een reactie van zijn spelers op het veld van Genk.

De Brusselaars kunnen profiteren van het puntenverlies van AA Gent om opnieuw op te schuiven in de rangschikking. Bij winst telt Anderlecht nog 2 punten minder dan de leider, met nog een inhaalwedstrijd te gaan. 

De boost bij Anderlecht komt vanuit de ziekenboeg. Praet en Kara zijn speelklaar en dat stemt Hasi bijzonder tevreden. "Dat is een opluchting", zegt hij. Voor Dendoncker komt deze partij nog te vroeg.

Meer nieuws