De Sart en wie dan nog? Dit is wat Essevee nog zoekt op weg naar play-off 1

De Sart en wie dan nog? Dit is wat Essevee nog zoekt op weg naar play-off 1
Foto: © photonews

Zulte Waregem zou interesse tonen in Julien De Sart, die bij Standard weinig aan spelen toekomt. In de geruchtenmolen wordt ook gesproken over een eventuele terugkeer van Ibrahima Conté naar de Gaverbeek. Maar wat heeft Essevee al dan niet nodig om zich te wapenen voor play-off 1? Bitter weinig.

Zulte Waregem speelt soms met twee gezichten: een goede helft en een mindere helft, of zelfs een mindere match afwisselen met een knallende. Concentratieverlies? Een gebrek aan balans? Deels een reden, maar ook een gebrek aan breedte in de kern.

Bij blessures of schorsingen - en Francky Dury werd met Diallo, Leye, Sami, Aneke, Lepoint, Baudry, ... in dat departement niet gespaard dit seizoen - zijn er op sommige plaatsen weinig wisselmogelijkheden.

En daar wil de oefenmeester van Essevee iets aan doen. Temeer er mogelijk ook enkele spelers op weg naar de uitgang zijn. Zo lijkt Julien De Sart een breker te zijn op het middenveld die de mogelijk naar Denemarken terugkerende Jesper Jorgensen moet vervangen.

Dury werkt graag met groeibriljanten en heeft er vast een heilig geloof in dat hij De Sart beter kan maken dan hoe die op dit moment speelt. En daar valt zeker iets voor te zeggen. 

Opportuniteiten

Maar of Essevee zoveel nodig heeft om te versterken? Dat is toch weer een ander gegeven. Met Dalsgaard is er al een ervaren verdediger extra aangetrokken, het middenveld is goedbevolkt en met Thiam en Leye zijn er twee spitsen die diep kunnen spelen - met Benteke als invaller.

Toch kan een extra diepe man zeker nog van pas komen, terwijl ook wat extra linksvoetige creativiteit niet zal worden afgeslagen. En alles natuurlijk in functie van wie al dan niet vertrekt. Want als Godeau alsnog zou verkassen, dan is een linksvoetige verdediger geen overbodige luxe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties