Van Gaal: weggehoond bij United, maar wat een palmares

Van Gaal: weggehoond bij United, maar wat een palmares
Foto: photonews

Niet op kop in de Premier League, niet door in de Champions League en weggehoond door boze fans. Het jaar 2015 is vooralsnog niet dat van Louis van Gaal. Maar: in het verleden zette hij wel al heel wat neer!

Hij begon in 1991 aan zijn eerste opdracht als hoofdcoach bij Ajax, waar hij eerst drie jaar assistent was van Leo Beenhakker. Een jaar later pakte hij met de UEFA Cup zijn eerste prijs voor de Amsterdammers.

In zeven jaar met Ajax volgden nog vele andere prijzen: 

  • 3x landskampioen
  • 3x supercup
  • 1x Nederlandse beker
  • 1x Champions League
  • 1x Europese supercup
  • 1x WK voor clubs

Het leverde hem een transfer op naar Barcelona. Bij de Spanjaarden zorgde hij meteen voor een unieke dubbel in Spanje, want dat was voor de Catalanen toch 39 jaar geleden. Faut-le-faire. Later volgden nog een titel bij AZ, een dubbel voor Bayern München en een derde plaats op het WK met Nederland.

Mindere momenten?

Toch kende Van Gaal ook enkele magere jaren. Zo was zijn eerste episode bij de nationale ploeg moeilijk: 20 op 30, maar niet geplaatst voor het WK in Japan en Zuid-Korea. En ook het seizoen 2002-2003 bij Barcelona leverde weinig op.

Het lijkt een kwestie van tijd voor Van Gaal ook bij United prijzen zal pakken, al is er momenteel veel kritiek. Alhoewel: in vergelijking met José Mourinho zit hij nog stevig op zijn stoel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties