De winterslaap is voorbij! "Club Brugge heeft lessen getrokken uit het verleden" en "Waasland-Beveren en Moeskroen krijgen het nog moeilijk"

Cédric De Volder Diederik Geypen
Cédric De Volder en Diederik Geypen
| 3 reacties
De winterslaap is voorbij! "Club Brugge heeft lessen getrokken uit het verleden" en "Waasland-Beveren en Moeskroen krijgen het nog moeilijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League genoot van een welverdiende winterstop, maar vanaf vrijdag schiet de competitie opnieuw uit de startblokken. Bart Wilmssen en Hugo Broos blikken alvast vooruit naar de negen resterende speeldagen.

Het lijkt dan wel alsof we aan de helft van het voetbalseizoen zitten, maar money time begint vrijdag al. Onze Belgische clubs hebben  nog negen wedstrijden om een ticketje voor PO1 te bemachtigen. Of om te degradatie te ontlopen...

De strijd om play-off 1

"Veel ticketjes zijn er niet meer over", lacht Bart Wilmssen. "KAA Gent, Club Brugge, RSC Anderlecht en KV Oostende zijn voor mij al zekerheden. Ook Zulte Waregem zal een plaats in de elitegroep afdwingen, maar verder? Ik denk dat het een gevecht zal worden tussen Sporting Lokeren en KRC Genk."

Ook Hugo Broos rekent de Kustboys al bij de zekerheden. "Er staat op ploeg op het veld in het Albertpark. Iedereen verwachtte een terugval van KVO, maar dat is niet gebeurd. En we moeten eerlijk zijn: de troepen van Yves Vanderhaeghe verdienen een plaats in de elitegroep."

Het gevecht tegen de degradatie

"Voor clubs als Moeskroen-Péruwelz, OH Leuven en Westerlo wordt het een strijd", gaat Broos verder. Tegen de degradatie vechten is veel moeilijker dan om het kampioenschap spelen." Ook Wilmssen pikt in. "Vooral die eerste twee à drie wedstrijden worden meer dan cruciaal."

Tegen de degradatie vechten is veel moeilijker dan om het kampioenschap spelen - Hugo Broos
 

"Zoals het er nu naar uitziet wordt het moeilijk voor Westerlo. Al vond ik hen de laatste weken van 2015 ook beter voetballen. Eigenlijk moeten alle voorgenoemde ploegen hopen dat er nog een team het moeilijk krijgt. Het is gemakkelijker om te overleven als je met vier of vijf bent."

En dan... de strijd om de titel!

"Gent kon de voorbije maanden bevestigen en is voor mij opnieuw dé titelkandidaat", besluit Wilmssen. "De Buffalo's zullen moeten strijden met RSC Anderlecht en Club Brugge. Vooral blauw-zwart heeft lessen getrokken uit het verleden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties