Essevee zonder stress aan start play-off 1 ... en dat maakt hen net gevaarlijk!

Essevee zonder stress aan start play-off 1 ... en dat maakt hen net gevaarlijk!
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Over enkele dagen start de kampioenendans. Play-off 1 wordt tien speeldagen lang het strijdtoneel voor onze zes beste teams. De inzet: de titel en enkele Europese tickets. Wij peilen naar de verwachtingen van de deelnemers. Vandaag laten we Zulte Waregem aan het woord.

Reguliere competitie: ONDERSCHEIDING

Voor de start van de competitie maakt onze redactie een pronostiek op. Wij plaatsten Zulte Waregem op de tiende plaats, goed voor een grijs en grauw seizoen in de middenmoot. Dat hadden we verkeerd gezien, want Essevee draaide het hele seizoen mee voor play-off 1 en haalde uiteindelijk de zesde plaats binnen.

De doelstelling van Essevee vooraf was duidelijk: een plek veroveren in de top-8 en meestrijden tot op het einde voor play-off 1. Daar zijn de West-Vlamingen meer dan in geslaagd. Alles wat er nu nog bovenop komt, is mooi meegenomen. En dat maakt Essevee wel degelijk een gevaarlijk team in de play-offs.

Doelstelling play-off 1: GENIETEN

"We gaan onze huid duur verkopen en gaan elke week opnieuw proberen onze wedstrijd te winnen", klonk het bij Mbaye Leye vol vertrouwen. "We hebben niets meer te verliezen en alles te winnen, in de play-offs kan het raar lopen", blikt hij vooruit.

In de play-offs kan het raar lopen -

Mbaye Leye

Er is wel degelijk heel wat vertrouwen bij Essevee. "Hopelijk valt de stress voor het halen van play-off 1 nu helemaal van ons af, dan moeten we zeker in staat zijn om het alle ploegen moeilijk te maken. Thuis willen we zeker iets laten zien", pikt Onur Kaya in.

Maar coach Francky Dury tempert de verwachtingen: "We hebben negen maanden niet genoten door de stress, nu willen we genieten van play-off 1. Voor ons moet niets meer." Slotsom: niets moet, alles mag. En dan is Essevee heel gevaarlijk ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties