Dury pleit voor ingrijpende wijziging in play-off 1

Dury pleit voor ingrijpende wijziging in play-off 1
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury trekt met Zulte Waregem naar play-off 1. En daar is hij bijzonder blij mee, al beseft de coach van Zulte Waregem ook dat in die top-6 raken steeds moeilijker wordt. En daarom heeft hij toch een aantal plannen.

Zo pleit Dury al een tijdje voor een uitbreiding van play-off 1. "Vroeger had je 4 ploegen die er altijd bij moesten zijn en Gent, nu zijn er die vijf en Oostende." Lees: als een 'kleinere' ploeg de top-6 wil halen, dan moet een team uit de G5 of Oostende al uit play-off 1 vallen.

"En dat is niet goed op termijn. Lokeren heeft een tribune gebouwd, KV Mechelen is aan het bouwen, Charleroi heeft een renovatie gedaan, Kortrijk wil er opnieuw bij zijn en wij zijn ook aan het bouwen: de plaatsjes worden steeds duurder. Met 8 ploegen in play-off 1 zouden er meer teams kunnen proeven van het allerhoogste."

Zeker aangezien play-off 2 zich volgend jaar niet bepaald aantrekkelijker zal tonen: "Met alle respect, maar we gaan onze stadions niet volkrijgen in play-off 2 als er ook nog een duel met Tubeke of Union bijkomt. Daarom is een uitbreiding van play-off 1 volgens mij een goed idee, daar kunnen ze toch al minstens eens over nadenken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties