Van 1 tot 6: zo eindigt PO1 volgens de supporters

Sean Raab
| 34 reacties
Van 1 tot 6: zo eindigt PO1 volgens de supporters
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog twee keer slapen en het sluitstuk van onze competitie gaat van start. In afwachting van het eerste fluitsignaal, peilden wij naar de verwachtingen bij de supporters van de zes PO1-clubs. In deel twee van deze mini-reeks lees je het antwoord op de volgende vraag: wat wordt de definitieve top 6?

BRUGGE: Frederik Van Eenoo van supportersclub 'The Locals'

  1. Club Brugge
  2. Anderlecht
  3. Gent
  4. Zulte Waregem
  5. Genk
  6. Oostende

"Het is ons jaar, wij pakken gewoonweg die titel, daar twijfel ik niet aan. Anderlecht lijkt me de logische nummer twee. Ze hebben hun mindere periode achter de rug en hun koppen staan in de juiste richting. Het is en blijft Anderlecht. Gent moest dit seizoen een zwaar parcours afleggen en je merkt het aan de frisheid van de spelers. Het zit er voor dit seizoen niet meer in voor Gent. De code van Hein is ondertussen al gekraakt."

"Zulte Waregem wil er natuurlijk alles aan doen om goed te presteren tegen de West-Vlaamse clubs, zij kunnen nog roet in het eten gooien. Ik denk dat Genk niet meer hard gaat inzetten op de play-offs. Zij gaan al denken aan volgend seizoen en wat spelers kansen geven. Ze hebben een ploeg met potentieel waarvoor we volgend jaar pas gaan moeten uitkijken. Ik denk dat Oostende als zwakste zullen eindigen. Ze spelen thuis bovendien op een patattenveld, dat is zeer nadelig voor hen."

GENK: Erwin Ramaekers van supportersclub 'Het Moordend Schot'

  1. Club Brugge
  2. Gent
  3. Genk
  4. Anderlecht
  5. Zulte Waregem
  6. Oostende

"Club Brugge wacht er al zolang op en volgens mij gaan ze ook alles geven om dit jaar succesvol te zijn. Thuis zijn ze onverslaanbaar. Ze hebben dit seizoen dat tikkeltje geluk dat een landskampioen heeft. Ze hebben veel wedstrijden gespeeld waar ze niet de betere ploeg waren maar toch de drie punten naar huis namen. Het zit er dit jaar voor Gent niet in om de verrassing van vorig jaar na te bootsen. Ze zijn wat uitgespeeld. Het wordt nipt, dat wel."

"Met Anderlecht weet je het nooit. Ze hebben nogal een wisselvallig seizoen gehad en het is zeer moeilijk te voorspellen wat ze in de play-offs gaan bereiken. Normaal boeken ze goeie resultaten in de toppers, maar ik denk dat Brugge, Gent en Genk meer gedreven zullen zijn. Zulte Waregem gaan in de toppers tekort schieten en Oostende gaat klappen krijgen. Beide ploegen hun kernen zijn niet breed genoeg om mee te draaien met de topploegen vrees ik."

ANDERLECHT: Peter De Bock van supportersclub 'In Den Ijzer'

  1. Anderlecht
  2. Brugge
  3. Gent
  4. Genk
  5. Oostende
  6. Zulte Waregem

"Wij schitteren altijd in de play-offs en het zal dit jaar ook niet anders zijn, we worden toch kampioen. Brugge heeft een zware mentale tik gekregen bij het verliezen van de beker. Ik zie ze er niet van terugkomen, ze spelen niet goed onder druk. Gent mist met Brecht Dejaegere een belangrijke speler en bovendien is Sven Kums licht geblesseerd. Ze zijn uitgeput, de shwoom is eruit."

"Genk kan in mijn ogen nog voor een verrassing zorgen. Aanvallend spelen ze zeer leuk voetbal. Volgend seizoen gaan ze heel sterk zijn geloof ik. Het is voor Oostende een groot nadeel dat ze in Roeselare spelen, ze zijn op verplaatsing zwakjes en ik zie ze tegen de grote ploegen nu niet meer veel punten pakken. Zulte Waregem kan nog de pret bederven voor enkele grote ploegen door hier en daar een puntje mee te sprokkelen. Verder zie ik ze niet presteren."

GENT: Xavier Kluyskens van supportersclub 'Banlieue Gantoise'

  1. Gent
  2. Club Brugge
  3. Anderlecht
  4. Genk
  5. Zulte Waregem
  6. Oostende

"Voor Brugge is de druk denk ik te groot. Zolang Besnik Hasi nog trainer blijft van Anderlecht, geloof ik niet zoveel in hun kansen. Voor dit of volgend seizoen. Ik denk niet dat Hasi de favorietenrol van Anderlecht kan waarmaken."

"Oostende verliest hun thuisvoordeel en moeten in Roeselare spelen. Dat is echt een triestig veld. De verwachtingen zijn nu ook niet al te groot voor hen, maar ik denk dat het toch anders gaat zijn voor hen. Ook wat raar voor de fans. Dat het voor Oostende niet meer hoeft ook. Ze zullen misschien wel de underdog zijn en ons af en toe wel wat pijn doen, maar ik verwacht er niet te veel van."

ZULTE WAREGEM: Geert Titeca van supportersfederatie 'EsseveeFans'

  1. Club Brugge
  2. Gent
  3. Anderlecht
  4. Genk
  5. Zulte Waregem
  6. Oostende

"Club is de grootste kanshebber voor de titel. Ze hebben een klap gekregen door de bekerfinale te verliezen, dus ik verwacht dat ze nu weer op scherp zullen staan. Gent en Anderlecht gaan voor de titel en het zal wel spannend worden, maar ik denk dat het niet voor hen is weggelegd. Genk zal vierde worden, al wordt het misschien nog spannend met Anderlecht voor de strijd om de derde plaats. Oostende zie ik wegzakken en met ons strijden voor de vijfde plaats, daar moeten we realistisch in zijn."

OOSTENDE: Pascal Devriendt van supportersclub 'De Kustboys'

  1. Gent
  2. Anderlecht
  3. Brugge
  4. Genk
  5. Oostende
  6. Zulte Waregem

"Heel veel mensen denken juist dat Brugge kampioen wordt dit jaar. Maar ik denk echt van niet. Er is weeral veel te veel over gepalaverd. Anderlecht herpakt zich en samen met Gent zie ik hen wel een goede beurt maken. In de play-offs staan die ploegen er altijd. Ik denk dat er veel te veel druk op de schouders van Brugge ligt."

Hoe zal volgens jou de top 6 eruit zien? Laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties