We keren terug naar begin februari: zó kraakten Michel Preud'homme en Club Brugge de Gentse code

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 15 reacties
We keren terug naar begin februari: zó kraakten Michel Preud'homme en Club Brugge de Gentse code
Foto: © Photonews

Zaterdag staat Club Brugge - KAA Gent op het programma. Dus we durven ons hand er voor in het vuur steken dat er de komende dagen over gekraakte codes zal worden gepraat. Hoe won blauw-zwart nu ook alweer van de landskampioen?

'Club Brugge heeft de code van KAA Gent gekraakt!' De kop stond niet alleen bij ons, maar ook bij onze concullega's in het groot en breed uitgesmeerd. We schrijven zeven februari jongstleden en blauw-zwart had de landskampioen voor de tweede keer in vier dagen geklopt.

Wat herinneren we ons nog van die twee wedstrijden?

Eerst en vooral: het was voor het eerst dit seizoen dat Preud'homme ervoor koos om de rotatie overboord te gooien. "Dit was mijn sterkste ploeg om Gent te bekampen", was de Luikenaar na de overwinning duidelijk.

De kans is dus niet klein dat MPH ook zaterdag voor dezelfde namen kiest. Stefano Denswil lag de voorbije weken in de lappenmand, maar is (bijna) klaar voor de strijd. In het andere geval zal Brandon Mechele aan de wedstrijd beginnen.

Bovendien zal iedereen bij Club Brugge top moeten zijn. Preud'homme vroeg namelijk op fysiek vlak enorm veel van zijn ploeg tegen de Buffalo's. De organisatie verslapte geen moment, de prikken waren messcherp.

We hoeven de keuze voor Abdoulay Diaby boven Jelle Vossen dan ook niet uit te leggen. Bovendien zal ook José Izquierdo opnieuw in de basis beginnen. De Colombiaan is toch een pak vinniger dan Felipe Gedoz.

Donderdag en vrijdag schakelen we nog een versnelling hoger. Verschillende analisten beantwoorden vragen over de topper van het weekend. Mis het niet!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties