Grote hervormingen bij Anderlecht, Van Holsbeeck krijgt hulp van twee ex-voetballers binnen de club

Grote hervormingen bij Anderlecht, Van Holsbeeck krijgt hulp van twee ex-voetballers binnen de club
Foto: © photonews

Anderlecht heeft grote hervormingen aangekondigd in zijn organigram. Zo krijgen volgend seizoen Nicolas Frutos en Gunter Van Handenhoven meer verantwoordelijkheden binnen de sportieve leiding van de club.

Herman Van Holsbeeck heeft zijn lot verbonden aan dat van Roger Vanden Stock. De manager heeft nooit verstopt dat hij het bijltje erbij neerlegt op het moment dat ook Vanden Stock Anderlecht - als bestuurslid - loslaat. En daarom hebben sterke man Alexandre Vandamme en zijn adjudant Jo Van Biesbrouck structurele wijzigingen uitgetekend binnen de club.

Opvolger Van Holsbeeck?

Zo zal Herman Van Holsbeeck vanaf volgend seizoen hulp krijgen van Nicolas Frutos, die een adviserende rol krijgt binnen alle geledingen van de club, en Gunter Van Handenhoven, die meer verantwoordelijkheid krijgt bij het sportieve, waaronder de scouting. Vooral dat laatste is opmerkelijk, want binnen Anderlecht klinkt het dat men Van Handenhoven - momenteel teammanager - zijn kans wil geven om zich te bewijzen als mogelijke opvolger van Herman Van Holsbeeck.

Bij Anderlecht gelooft men sterk in Van Handenhoven

Van Handenhoven, waarin Van Holsbeeck sterk gelooft, heeft als speler en als teammanager heel wat contacten opgebouwd en heeft ook de kordaatheid om Van Holsbeeck op te volgen. En ook opmerkelijk: de snelle doorstroming van Nicolas Frutos. De beloftentrainer komt in het organigram zo eigenlijk naast Van Holsbeeck te staan. Hij mag zijn mening geven binnen alle geledingen van de club.

Frutos toekomstig T1, maar eerst ervaring opdoen in alle geledingen van de club

Zo zal hij straks jongeren helpen doorstromen vanuit de jeugdwerking, meezitten bij beslissingen van de sociale cel en zijn raad geven bij de medische staf. Binnen Anderlecht willen ze straks een combinatie van zakenmensen en ex-voetballers die de club besturen. Daarom ook de promotie van de twee.

Het blijft wel zo dat men Frutos als toekomstige T1 ziet, maar ondertussen mag hij ervaring opdoen en alle aspecten van het voetbal leren kennen. Hem nu al de functie in de schoenen schuiven, zou immers nog te vroeg zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties