Dit zijn de afspraken die Tielemans en Defour moeten maken als het wil werken

Dit zijn de afspraken die Tielemans en Defour moeten maken als het wil werken
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Besnik Hasi overweegt om zijn middenveld te stofferen met jongens die allemaal iets kunnen creëren. Iets wat we enkel maar kunnen toejuichen, want tegen Genk werd duidelijk dat er aan creatief vermogen geen overvloed is binnen de ploeg.

Onze huisanalist Hernan Losada legde al de vinger op de wonde: Anderlecht speelt te statisch en heeft te weinig infiltrerend vermogen. Met de terugkeer van Steven Defour moet daar al een serieuze stap in gezet worden. Hasi trainde gisteren echter met Youri Tielemans en Defour in dezelfde ploeg. Een optie die in het verleden niet altijd werkte, maar waar volgens vele waarnemers wel iets aan gedaan kan worden.

Indien er goeie afspraken gemaakt worden, moet de tandem Defour-Tielemans wel werken. Ze willen beiden veel de bal voelen, maar als elkeen wat water bij de wijn doet, moet er in dienst van de ploeg toch wel een goeie wisselwerking ontstaan.

Welke afspraken?

1. Wie gaat de bal ophalen bij de verdediging?

Ze mogen niet allebei laag gaan spelen, want dan is het gat tussen aanval en middenveld veel te groot en moeten de flankaanvallers veel te laag komen te staan om de bal te krijgen.

2. Wie gaat mee naar voor?

In balbezit moet één van de twee infiltreren in de zestien, want momenteel komt er daar te weinig volk. In principe zouden we zeggen dat die rol beter weggelegd is voor Defour die meer loopvermogen heeft, maar Tielemans moet ook meer met zijn afstandschot gaan doen.

3. Wie neemt wie voor zijn rekening in verdediging?

Bij Zulte Waregem zijn er verschillende jongens die vanuit het middenveld infiltreren. Daar is het systeem van Francky Dury immers op gebouwd. Bij hun verdedigende taken moeten ze bij hun man blijven of moeten er bij elke situatie afspraken gemaakt worden wie overneemt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties