Vier kenners blikken vooruit op Club Brugge - KAA Gent: "De Buffalo's verloren eerder van zichzelf dan van Club"

Redactie
| 11 reacties
Vier kenners blikken vooruit op Club Brugge - KAA Gent: "De Buffalo's verloren eerder van zichzelf dan van Club"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge en KAA Gent spelen zaterdag de absolute topper van het voetbalweekend. De leider kan de landskampioen al op zeven punten zetten. Wij blikken vooruit met vier vooraanstaande analisten.

We kondigden het in DIT ARTIKEL al aan. En belofte maakt schuld. Vandaag en morgen blikken we met Bart Wilmssen, Franky Van der Elst, Jan Ceulemans en Erwin Vandendaele vooruit naar de topper tussen Club Brugge en KAA Gent.

Dé beruchte code... Heeft blauw-zwarte de sleutel gevonden om de landskampioen te kloppen?

Ik geloof niet dat er een code gekraakt is - Jan Ceulemans

"Ik geloof niet dat er een code gekraakt is", lacht Jan Ceulemans. "KAA Gent pakte vorig seizoen de titel en bevestigde de voorbije maanden in België en Europa. Het is dan ook niet meer dan normaal dat ze ook eens een mindere periode hebben."

Caje denkt dan ook niet dat het dubbele verlies in de hoofden is gekropen. "Een prof is niet bezig met wat er wordt gezegd of geschreven. De buitenlandse jongens begrijpen het wellicht niet, laat staan dat ze een wakker van liggen."

Elke code is te kraken als je goed voetbal brengt

Erwin Vandendaele

"Die code is een eigen leven gaan leiden, hé. (lacht) Het gebeurt nu eenmaal dat de ene ploeg soms sterker is dan een andere ploeg. En op een ander moment zal het omgekeerd zijn."

"Elke code is te kraken als je goed voetbal brengt", vertelt de voormalige speler van Club Brugge en Gent. "Voetbal is tegenwoord een tactisch speekspel, hoor."

KAA Gent heeft eerder van zichzelf verloren dan van Club Brugge

Bart Wilmssen

"Ik blijf de Buffalo's indrukwekkend vinden qua zelfbewustzijn. Bovendien kunnen ze steeds terugvallen op hun systeem. Hoe het dan komt dat Club twee keer kon winnen. Gent was destijds gewoon niet in hun beste doen. We moeten niet over een code spreken."

"Ik vind eerder dat Gent toen van zichzelf heeft verloren en niet van Club Brugge. De West-Vlamingen kregen eerder geen voet aan de grond tegen de landskampioen, hé. En Michel Preud'homme wist toen ook al hoe Hein Vanhaezebrouck speelde."

Hein Vanhaezebrouck zal zich alleszins niet aanpassen

Franky Van der Elst

"Ik vind het overdreven om te stellen dat de code gekraakt is", is te horen bij Franky Van der Elst. "Al is het wel opvallend dat Club Brugge net twee keer won als er anders werd gespeeld tegen Gent."

"Er werden meer risico's genomen en het is goed uitgedraaid. Ik vraag me af of Preud'homme dat opnieuw zal aandurven. Hij is een coach die soms eens wisselt van aanpak, hé. Vanhaezebrouck zal zich alleszins niet aanpassen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties