Vier kenners blikken vooruit op Club Brugge - KAA Gent: "Gent moét winnen. Anders is het voorbij"

Redactie
| 41 reacties
Vier kenners blikken vooruit op Club Brugge - KAA Gent: "Gent moét winnen. Anders is het voorbij"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge en KAA Gent spelen zaterdag de absolute topper van het voetbalweekend. De leider kan de landskampioen al op zeven punten zetten. Wij blikken vooruit met vier vooraanstaande analisten.

We kondigden het in DIT ARTIKEL al aan. En belofte maakt schuld. Ook vandaag blikken we met Bart Wilmssen, Franky Van der Elst, Jan Ceulemans en Erwin Vandendaele vooruit naar de topper tussen Club Brugge en KAA Gent. Deel één gemist? Klik dan HIER.

Club Brugge kan KAA Gent al op zeven punten zetten. Wat zou dat betekenen? Zijn de Buffalo's dan meteen uitgeteld?

Er moeten sowieso nog acht wedstrijden gespeeld worden. Ook al verliest KAA Gent bij Club Brugge

Jan Ceulemans

"Er zijn geen conclusies verbonden aan het resultaat van de wedstrijd. Er zal tot op het einde van het seizoen een nieuwe titelfavoriet aangeduid worden. Trouwens, Gent was helemaal niet zo slecht tegen Zulte Waregem."

"Een overwinning zou blauw-zwart dan weer wel een enorme boost geven, maar dan nog zijn er nog maar twee speeldagen gespeeld. Of vooral: er moeten er dan nog acht komen."

Het is jammer dat deze wedstrijd niet in de Ghelamco Arena wordt betwist

Erwin Vandendaele

"Ik vergelijk de play-offs graag met de koers. (lacht) De winnaar mag de handen pas aan de meet de lucht ingooien, hé. Al is Club Brugge zaterdag wel in het voordeel."

"Club heeft vier punten voorsprong én mag thuis spelen. Het is jammer dat deze wedstrijd niet in de Ghelamco Arena wordt betwist. Maar dat is nu eenmaal de kalender, hé."

KAA Gent moet winnen bij Club Brugge. Anders denk ik dat het voorbij is voor hen

Bart Wilmssen

"Club Brugge kan zaterdag een eerste belangrijke stap zetten in de richting van de titel. Maar er zal nog niets beslist zijn. Er is namelijk nog een derde ploeg in het spel, hé. Ook RSC Anderlecht mag je nooit afschrijven."

"Maar de Buffalo's moeten wel winnen. De weg is nog lang, maar het is voorbij voor Gent als ze verliezen op Olympia. Ik zie het niet gebeuren dat de Oost-Vlamingen zeven punten goedmaken op acht wedstrijden. En eigenlijk zijn het acht punten."

Club Brugge eindigt het voetbalweekend sowieso op de eerste plaats

Franky Van der Elst

"Er is nog niets beslist als Club Brugge wint van Gent. Maar je kan er dan wel niet omheen dat het al een enorme kloof zou zijn. Meer nog: als Club het dan uit handen geeft... Dat zou pas dramatisch zijn!"

"Club kan rustig naar de wedstrijd toeleven, maar voor de landskampioen hangt er veel meer van af. Bij verlies is het voor hen voorbij, vrees ik. Club eindigt het voetbalweekend dan weer sowieso op de eerste plaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties