Triestige match met knotsgekke slotfase kent toch geen winnaar: Moeskroen en Waasland-Beveren verdelen de buit

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Triestige match met knotsgekke slotfase kent toch geen winnaar: Moeskroen en Waasland-Beveren verdelen de buit
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moeskroen en Waasland-Beveren hebben zaterdagavond de buit verdeeld. Lange tijd viel er weinig te beleven, maar in een knotsgekke slotfase met een rode kaart én een penalty kon de wedstrijd nog alle kanten uit. Maar... Doelpunten vielen er niet en zo bleef het 0-0.

Glen De Boeck gaf het vertrouwen aan dezelfde namen als vorige week, al moest Viola wel zijn plaats afstaan aan Mezague. Stijn Vreven voerde twee wijzigingen door bij Waasland-Beveren. Moren verving Coulibaly, terwijl Langil Milosevic naar de bank verwees.

Henkinet heeft moeite met de bal, maar komt goed weg

Moeskroen trok in de aanvangsfase overduidelijk het laken naar zich toe. De thuisploeg wilde er voor zijn – helemaal niet zo talrijk opgekomen fans – toch nog iets van maken in play-off 2. In de gietende regen had vooral Henkinet het moeilijk om een bal te klemmen. Tot twee keer toe kwam de bezoekende goalie goed weg.

Markovic en Schrijvers kregen in het tweede gedeelte van de eerste helft nog een uitgelezen kans om hun ploeg op voorsprong te schieten, maar beiden vingen ze té weinig aan met de mogelijkheid en knalden ze op respectievelijk Henkinet en Vagner. De stand na een grotendeels teleurstellende eerste bedrijf? 0-0.

Gietende regen, geen beleving, geen goals

Peptalk van de coaches tijdens de rust? Daar kun je van op aan. Maar beter voetbal na de pauze? Neen, dat zagen we toch niet onmiddellijk. Gelukkig hadden we Oreo’s bij om ons aan op te trekken en waren er ook nog de fans van Waasland-Beveren. Zij mochten – omdat er zo weinig volk in het stadion aanwezig was – plaatsnemen in de tribune naast de pers. Ambiance verzekerd met de Waaslanders.

Het inspireerde de spelers van Waasland-Beveren echter niet tot grootste daden. Al waren de bezoekers er ineens wel dichtbij. Gano omzeilde Vagner, maar moest dan ver uitwijken en uiteindelijk kwam er niets meer uit de op het eerste zich gevaarlijke fase.

Rood voor Vanzo, Vagner stopt nog penalty

De wedstrijd kabbelde verder en pas in de absolute slotfase noteerden we nog wat opwinding. Invaller Vanzo tackelde wild met beide voeten vooruit en kreeg onmiddellijk rood.

Waasland-Beveren moest de match met een mannetje minder volmaken, maar kreeg toch nog dé beste kans om de drie punten te pakken. Gano lokte een penalty uit, maar Vagner stopte de elfmeter van Moulin. En zo, zo blijven Moeskroen en Beveren respectievelijk met 2 en 1 punt(en) achter in hun poule van play-off 2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties