Okaka 87 minuten slecht: "Maar een spits moet scoren"

Okaka 87 minuten slecht: "Maar een spits moet scoren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie vond dat Stefano Okaka een goeie match speelde? Indien de Italiaan niet had gescoord, waren alle vingers waarschijnlijk omlaag gebleven. Zijn 14de van het seizoen veranderde de perceptie echter. Niet goed, wel bepalend...

Okaka vond geen ruimte tussen Diallo-Baudry en zakte te pas en te onpas af, liep vrij veel buitenspel en kaatste niet goed. "Het was voor hem niet makkelijk", knikte Hasi. "Hij zakte te veel af en daardoor hadden we niet genoeg mensen vooraan."

Hasi kon zijn spits natuurlijk niet afbreken, maar zag ook dat hij zijn topschutter meer in de zestien moet houden. "Hij werkte hard en scoorde ook. Uiteindelijk staat hij er daarvoor. Voor een spits is het belangrijk om te scoren", haalde hij aan. "Hij was beslissend, meer kunnen we niet vragen."

Okaka bedankt in de kleedkamer

Youri Tielemans

Beslissend zijn, dat heeft Okaka dit seizoen al vrij veel gedaan. Maar dat hij het spel vertraagt, is een heikel punt. Zijn ploegmaats missen hem te veel in de zestien. Maar ja, perceptie... "We hebben Okaka bedankt in de kleedkamer", zei Youri Tielemans. "Het is een belangrijke goal omdat we toch drukten na de gelijkmaker. We moesten winnen om in het spoor van Brugge te blijven."

Bij Anderlecht vond iedereen de zege ook verdiend. "We hadden de controle gedurende heel de partij en gaven niet veel kansen weg. We waren geconcentreerd!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties