Hasi kan rekenen op de beste Nuytinck, zoals in 2014... tijdens de titelrun

Hasi kan rekenen op de beste Nuytinck, zoals in 2014... tijdens de titelrun
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De ene zijn dood is de andere zijn brood. Vraag het maar aan Bram Nuytinck. Bijna anderhalf jaar geleden verdween hij uit de basis bij paars-wit nadat hij met een serieuze teenblessure in de Champions League tegen Galatasaray speelde. Olivier Deschacht nam zijn plaats in. En nu... het omgekeerde.

  • Met Nuytinck in 2014: 6 goals in 10 matchen tegen
  • Met Nuytinck in 2016: 1 goal in 3 matchen tegen

We herinneren ons nog goed hoe Nuytinck mankend de mixed zone binnenkwam na de match tegen Galatasaray (17/09/2014): "Ik geloof dat mijn teen gebroken is", zei hij direct. Het was het begin van een héél lange periode waarin de Nederlander bijzonder gefrustreerd rondliep.

Na elke wedstrijd waarin hij niet of amper speelde, trok Nuytinck nog urenlang naar het krachthok op Neerpede om die frustraties af te reageren. En om zijn lichaam op peil te houden natuurlijk. Want dat ene moment dat hij weer zijn kans zou krijgen, moest en zou hij grijpen. Zondag vertrok hij direct na de match huiswaarts, geen nood meer aan frustraties afreageren.

Dijk van een match

Het duurde langer dan gedacht, maar net voor de play-offs 2016 was er ineens Kara die geschorst moest toekijken en daarna een blessure van Deschacht. En ineens stond hij daar weer. "Bram zit bijna op zijn oude niveau", zei Besnik Hasi zondag. Dat was volgens ons zelfs niet helemaal juist, want Nuytinck speelde een dijk van een wedstrijd tegen blauw-zwart, op zijn beste niveau.

We zien de Nederlander ook niet meer uit de basis verdwijnen de komende weken, want hij heeft punten gescoord. De samenwerking met Kara verloopt opmerkelijk vlot, ondanks de taalbarrière. Beiden begrijpen elkaar blijkbaar verrassend goed. En in de lucht is het koppel bijna onverslaanbaar.

Recept voor succes, ook al met Mbemba

Nuytinck dacht eerder aan een vertrek, maar zal dat plan nu wel opzijgeschoven hebben. Even aan herinneren: samen met Mbemba vormde hij de basis van de titel in 2014. Zes goals in tien wedstrijden incasseerden ze.

Om even te vergelijken: de nummer twee Standard kreeg er toen elf tegen, net als de nummer drie, Club Brugge. Hasi heeft dus zijn middenveld en centrale verdediging in orde gekregen. In drie matchen heeft Anderlecht nu er ook nog maar ééntje binnengekregen... met Nuytinck in de basis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties