Boussoufa komt terug op afgesprongen transfer naar Anderlecht: “Dat pikte ik niet”

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
Boussoufa komt terug op afgesprongen transfer naar Anderlecht: “Dat pikte ik niet”
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbark Boussoufa loopt ondertussen alweer enkele maanden rond op onze Belgische voetbalvelden. De dribbelvaardige Marokkaan tekende een contract bij AA Gent en niet bij RSC Anderlecht. Nochtans stond Boussoufa vorige zomer erg dicht bij een overgang naar paars-wit.

"We hadden nochtans een deal. We hadden een gentlemen's agreement. Ik heb midden augustus in een bureau in het stadion de hand geschud van Herman Van Holsbeeck - alles was in orde”, zegt Boussoufa in Het Laatste Nieuws.

Gentlemen's agreement stelde plots niets meer voor

“Op de dag dat ik van plan was om naar Moskou te vliegen, 28 augustus of zo, om daar alles te regelen met Lokomotiv, belde Herman. Ze wilden de deal wijzigen. Ze wilden een clausule waarbij de club op het einde van het seizoen eenzijdig kon beslissen of we nog een jaar zouden doorgaan.”

“Dat pikte ik niet. Het is een hele zomer lang nooit aan de orde geweest - er was afgesproken dat we allebei een eind konden maken aan de samenwerking. Ik zei aan de telefoon tegen Herman: 'Dit kun je niet maken; we hebben elkaar de hand geschud.' Herman liet meteen verstaan dat het niet aan hem lag - ik neem Herman niets kwalijk."

"Ik heb veel geld laten vallen om naar Gent te komen"

Niet veel later liep het helemaal mis… "Achteraf heeft de voorzitter (Roger Vanden Stock, nvdr.) in de pers verklaard dat ik hoge financiële eisen stelde, maar daar gíng het niet om, ik was al wekenlang rond met Anderlecht. Ik veronderstel dat de voorzitter een uitleg moest verzinnen naar de supporters toe.”

“Het mooiste bewijs dat het mij niet om het geld te doen was, is mijn transfer naar AA Gent - ik heb daarvoor heel veel geld laten vallen. Hoe dan ook: spelen tegen Anderlecht wordt speciaal... Uit respect ga ik niet juichen, mocht ik morgen (donderdag, nvdr.) scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties