Orakel De Mos zei het vorig jaar al: "Club Brugge wordt kampioen als ze déze transfer doen"

Orakel De Mos zei het vorig jaar al: "Club Brugge wordt kampioen als ze déze transfer doen"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Aad De Mos is en blijft een orakel van Delphi. Soms zit hij er boenk op, soms kilometers naast. Maar nu de titel van Club Brugge stilaan dichterbij komt, verwees hij subtiel naar wat hij in het begin van het seizoen én zelfs eind vorig seizoen al zei.

"Club Brugge heeft zich opnieuw herpakt", aldus Aad De Mos in Stadion. "En als je het over transfers hebt: de beste transfer van Club Brugge was de verkoop van Victor Vazquez. Dat was de sleutel waardoor ze de grinta hebben."

"Het is altijd makkelijk praten achteraf", aldus Gilles De Bilde. Maar De Mos was ferm: "Neen, ik heb altijd gezegd - al in september - dat ze hem moesten weg doen, omdat ze Vanaken haalden. Napels zien en kampioen worden, zei ik toen al. Dat gaat veel mensen een etentje kosten."

Maar klopt dat ook? Jawel hoor, de Nederlandse analist was al een tijdje een 'tegenstander' van Vazquez bij blauw-zwart. "Reken niet op Vazquez", zei hij al in mei 2015. "Hij kan die grinta niet brengen die in de visie van Preud'homme past. Zonder hem was Club wél kampioen geworden", klonk het eind september.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties