Reactie Anderlecht staat als eensgezinde club op: "Dit was de twaalfde man die we nodig hadden"

Anderlecht staat als eensgezinde club op: "Dit was de twaalfde man die we nodig hadden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Je kan er geen lijn op trekken, op dit Anderlecht. Of ja, maar dan wel een hele kromme... En de supporters zijn even wisselvallig als hun ploeg. Vorige week werd alles en iedereen bij paars-wit overladen met alle zonden van Israël, dit weekend stond het echte Anderlecht weer op.

"Dit is nooit hun probleem geweest, grote wedstrijden in eigen huis", hoorden we Gert Verheyen net na de match zeggen. Dat is waar, maar het verschil is toch dag en nacht te noemen. Heel de week werd er schande gesproken over alles wat maar iet of wat met het institutuut te maken had, maar zondag stond daar ineens weer die ploeg die wel lof kan oogsten.

Was dit dezelfde ploeg die zich liet vernederen in Schiervelde? "Ginder was het regen, slecht veld en was de zin er niet", zag ook Besnik Hasi. "Vandaag was er zon, een vol stadion en een perfect veld. Je moet dan maar eens proberen geen zin te hebben."

Dit was de enige manier om te reageren

Besnik Hasi

Een opmerkelijke uitspraak. Als we de lijn volgen kan het enkel crescendo gaan vanaf nu met Anderlecht, want ze voorspellen de volgende weken een heel goeie lenteperiode. "We werden door jan en alleman afgemaakt", liet Hasi verder optekenen. "Maar dit was de enige manier om te reageren."

"We hadden de supporters om steun gevraagd en ze zijn op de afspraak verschenen. Dit was de twaalfde man die we nodig hadden. De spelers gaven bij het begin van de match de aanzet en zij volgden. En je zag ook dat de spelers zich optrokken aan dat publiek."

En jawel, zelfs voetballend was het beter, het moest niet enkel op mentaliteit gebeuren. "We hebben heel veel getraind de afgelopen week. Er werd gevoetbald van achteruit tegen Gent. Ok, de fans braken ons af na Oostende, maar we verdienden niet beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties