Hoe ziet Essevee er uit volgend seizoen? Dury licht door

Hoe ziet Essevee er uit volgend seizoen? Dury licht door
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Dit seizoen kan Zulte Waregem niets meer winnen of verliezen: de zesde plek staat meer dan waarschijnlijk vast. De voorbije maanden werd wel duidelijk dat er op verschillende plaatsen wel versterking nodig is. Francky Dury licht alvast door.

“Op zich is het niet slecht dat we nu met de voetjes op de grond worden gezet in play-off 1. Dat maakt duidelijk dat we te weinig kwaliteit hebben om de komende jaren meermaals play-off 1 te spelen. Op zich is dat beter dan de finale van play-off 2 te spelen en zo het idee te krijgen dat ons team sterk genoeg is", aldus de coach van Essevee.

Dury weet dus waar hij versterkingen nodig zal hebben naar volgend seizoen toe: “Of het een warme transferzomer wordt? Goh, in de zomer is het altijd iets warmer dan in de winter”, kon er een grapje af. “Ik denk dat een 16 à 17-tal spelers van onze huidige kern ook volgend seizoen hier zullen zijn.”

Kleine ploeg, maar we blijven dromen als de grote -

Francky Dury

“Een kern van 24 spelers aanvullen is niet meteen makkelijk, maar in de wetenschap dat we 16-17 spelers zullen houden is het ook niet onoverkomelijk. Ik geef mijn ploeg een goede score globaal: ze zijn altijd goed en hard blijven werken. Ik heb geen goal gescoord of geen assist gegeven.”

“We zijn een kleine ploeg, maar we blijven dromen als de grote”, gaat Dury verder. En dus is volgend seizoen play-off 1 opnieuw de ambitie: “Je kan in België ook niets anders zeggen, je moet die ambitie tonen. Zeggen dat je speelt om in eerste klasse te blijven? Dat is niet goed.”

Doorlichting is gemaakt

“Ik heb de doorlichting gemaakt en ik weet perfect wie ik er volgend seizoen allemaal bij wil. Het is nog een beetje afwachten hoe het afloopt met de verschillende huurspelers.”

Een aantal spelers weten wel al hoe laat het is: “Ekangamene, D’Ulivo, Aneke en Sami mogen weg. Joël Sami is een topprof en weet dat ook al. Het heeft geen zin om daarover mysterieus te doen, zo kan hij ook meteen zijn zaken op orde stellen. Maar als hij hier in juni nog loopt, dan zal hij meetrainen.”

Mendy en D’Haene zijn einde contract. Die eerste zal zijn verbintenis meer dan waarschijnlijk niet verlengd zien, bij D’Haene hangt alles van de knie af en of hij zelf nog verder wel. De opties op Thiam, De Ridder en Poletanovic werden niet gelicht.

Thiam is momenteel geblesseerd aan de knie en daar is de vraag hoe diens blessure zal evolueren, over De Ridder is Dury positief: “We hopen hem te proberen houden, maar het is druk onderhandelen met Kopenhagen daarover.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties