De Anderlecht-fans willen drastisch ingrijpen: "Ook Defour mag vertrekken"

Pieter De Clerck
| 123 reacties
De Anderlecht-fans willen drastisch ingrijpen: "Ook Defour mag vertrekken"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Er is al veel gezegd en geschreven over het ondermaatse niveau van Anderlecht. Analisten en journalisten gaven her en der hun ongezouten mening. Het leek ons hoog tijd om de supporters zélf eens aan het woord te laten.

"Ik heb de match tegen Club Brugge op de televisie gevolgd en het was opnieuw niet om aan te zien. Geen enkele deftige kans hebben we gecreëerd", legt Tim Vanderschueren van supportersclub Mauve-Wet bij Voetbalkrant.com de vinger op de wonde.

"Al had ik mijn hoop op de titel al langer opgegeven want ons voetbal is al een heel jaar zo slecht… Anderlecht onwaardig! Hasi heeft volgens mij geen enkele speler beter gemaakt en het is nog erger dat hij er niet in is geslaagd om een spelsysteem in het voetbal te krijgen."

Frutos wordt getipt als nieuwe trainer, maar daar geloof ik niet in

Tim Vanderschueren

Maar niet alleen de trainer krijgt er flink van langs. Ook enkele spelers moeten het ontgelden. "Er zijn er maar weinig die op niveau speelden. Een lichtpuntje was Okaka, de club heeft veel te danken aan hem. En toch vind ik hem geen speler voor Anderlecht, net niet goed genoeg als je het mij vraagt."

Waar moet het dan naartoe volgend seizoen? "Om te beginnen hebben we een nieuwe coach nodig uiteraard. En liefst iemand die geen verleden heeft bij de club. Frutos wordt hier en daar getipt als opvolger, maar daar geloof ik niet in. We hebben een nieuwe start nodig met een trainer die de situatie vanaf een afstand kan bekijken."

"Spelers als Badji, Sylla en Conte mogen vertrekken in de zomer. Maar ook Defour zijn we beter kwijt dan rijk, veel te duur. We zouden de kaart van de jeugd trekken, maar daar is niets van in huis gekomen dit seizoen. Jonge kerels als Faes en Lukebakio moeten écht hun kans krijgen volgend seizoen!"

De teleurgestelde Vanderschueren is niet de enige Anderlecht-fan die de jeugd meer wil zien spelen. Om hun bestuur een krachtig signaal te geven, organiseerden enkele RSCA-supporters een opmerkelijke actie. Daar lees je hier meer over.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties