Jong talent blikt met gemengde gevoelens terug op Anderlecht-periode: "Nooit gevoel dat ik mijn kans zou krijgen"

Caroline Tonnelier en Benjamin Banda
| 1 reacties
Jong talent blikt met gemengde gevoelens terug op Anderlecht-periode: "Nooit gevoel dat ik mijn kans zou krijgen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds afgelopen donderdag is het officieel: de 20-jarige Stéphane Omeonga verlaat Anderlecht. Hij tekende een contract voor vier jaar bij Avellino, een club uit de Italiaanse Serie B. De Luikenaar licht zijn keuze toe.

"De eerste contacten met mijn twee agenten Jean-Thomas Mayaka en Daniel Striani dateren van maart. Het bestuur van de club investeert veel in jongeren, om deze later voor een goede prijs te kunnen verkopen. Dat is hun filosofie", aldus Omeonga tegenover Voetbalkrant.com/Walfoot.com.

Avellino kwam Omeaonga op het spoor via de Youth League. "Aangezien ik deze zomer einde contract was bij Anderlecht, was het voor hen een mooie opportuniteit om mij naar de club te halen."

De Luikse middenvelder vindt het toch spijtig dat hij bij Anderlecht nooit echt zijn kans kreeg in de eerste ploeg. "Bij Anderlecht had ik nooit het gevoel dat ik mijn kans zou krijgen bij de A-ploeg en er werd niets gedaan om mijn contract te verlengen."

Al heeft hij zeker geen spijt van zijn twee jaar bij de club. "Ik ben naar hier gekomen om mijn opleiding te voltooien en dat was denk ik de goede keuze. Ik heb met de A-kern kunnen meetrainen en meegespeeld in een aantal vriendschappelijke wedstrijden. Nog belangrijker: ik heb mijn eerste profcontract hier getekend."

Al bij al is hij dus tevreden over zijn passage bij Anderlecht, maar nu is het vooruitkijken naar een nieuw avontuur, en de mogelijkheid om zijn talent aan het grote publiek te tonen. "Bij Avellino zal ik deel uitmaken van de A-kern. Hoeveel ik speel zal afhangen van mijn prestaties op training."

"De voorzitter heeft mij gehaald om mij te laten spelen -Stéphane Omeonga"

Hij voelt alvast vertrouwen bij de Italiaanse tweedeklasser. "De voorzitter heeft me gehaald om me te laten spelen. Hij gelooft in mij."

Toch is Omeonga realistisch in zijn verwachtingen. "Eerst en vooral wil ik mij zo snel mogelijk aanpassen. Een andere omgeving, met een andere voetbalcultuur in vergelijking met België. Daarna zien we wel, ik heb voor vier jaar getekend, dus ik ga mijzelf niet te veel druk opleggen, want ik weet dat ze bij Avellino in mij geloven. Ik zal tonen wat ik in mijn mars heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties