Maes is blij met de ontgoocheling: “Een teken van honger”

Sean Raab vanuit Genk
| 3 reacties
Maes is blij met de ontgoocheling: “Een teken van honger”
Foto: © photonews

Racing Genk speelt twee wedstrijden voor het einde nog altijd mee voor de derde plaats. Een knappe prestatie van de Limburgers die slechts met de hakken over de sloot in PO1 zijn geraakt. Toch laat Racing Genk te vaak steken vallen op cruciale momenten. "Ontgoochelend, maar inspirerend."

Racing Genk kon de vierde plaats in het klassement veilig stellen als het een puntje had meegepikt op bezoek bij KV Oostende. In de allerlaatste minuut verloren de Limburgers eventjes de focus. KV Oostende sloeg genadeloos toe en hield de drie punten thuis. De ontgoocheling was enorm bij Peter Maes en zijn ploeg.

“Goed dat we ontgoocheld waren”, begint Maes op een persmoment in Genk. “Het is een teken dat we ervoor gaan, dat we niet oppervlakkig zijn. Ontgoocheling is de eerste stap richting verbetering."

Wij kijken niet achterom -Peter Maes

“We hebben hopelijk onze les geleerd en kijken nu enkel vooruit”, benadrukt de ex-doelman. “Soms brengt ontgoocheling juist meer energie teweeg, daar moeten we op inpikken.”

Gewond dier

Anderlecht werd zondag van de mat gespeeld door kersvers kampioen Club Brugge. Peter Maes is er niet van overtuigd dat de Brusselaars ongemotiveerd naar de Cristal Arena zullen afzakken. “Anderlecht zal zich willen herpakken”, weet Maes. “Ze kunnen nu ook wat vrijer voetballen, nu dat de druk weg is.”

"Anderlecht is en blijft een topclub, die niemand moet onderschatten. Anderlecht is geen gewond dier”, besluit Peter Maes in aanleiding naar de confrontatie met paars-wit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties