Racing Genk mist ervaring: "Een doorgewinterde prof ben je natuurlijk niet op je 18 jaar"

Sean Raab vanuit Genk
| 61 reacties
Racing Genk mist ervaring: "Een doorgewinterde prof ben je natuurlijk niet op je 18 jaar"

Na het verlies tegen KV Oostende, liet Peter Maes zijn spelers al brullend weten wat hij van het resultaat vond. Doelman Marco Bizot leek geviseerd door de coach. Maes komt terug op het incident: "Het was niks persoonlijk. Ik hoop dat ze hun lesje hebben geleerd."

Doelman Marco Bizot kreeg na afloop van de match tegen KV Oostende de volle laag van trainer Peter Maes. "Het was niets persoonlijk, het was algemeen bedoeld", verklaart de coach op een persbabbel in Genk. "Maar ik hoop dat ze hun lesje ondertussen hebben geleerd."

Andere aanpak

"Dat we de les de eerste keer tegen AA Gent niet hadden geleerd, was duidelijk. Nu heb ik het dus op een andere manier aangepakt. Hopelijk met succes tot gevolg, we zullen zien", aldus Maes.

Naïviteit

Racing Genk verloor te vaak het hoofd op cruciale momenten. Een gebrek aan ervaring en een onbewuste naïviteit, zo blijkt. "Er zijn nog wel wat jongens die door leeftijd en gebrek aan ervaring, nog teveel verval hebben naar het uitoefenen van de taken", bekent de Limburgse oefenmeester.

"Ze doen het niet bewust. Het gebrek aan focus is ook eigen aan de vermoeidheid bij jonge spelers aan het einde van een seizoen. Een echte doorgewinterde prof ben je natuurlijk niet op je achttiende.", weet Maes.

We hebben het de groten moeilijk gemaakt

-Peter Maes

De derde plaats is nog steeds in zicht voor de Limburgers en daar is de coach uiterst tevreden over. "Ik ben echt trots op de kwaliteiten die we gebracht hebben tijdens deze play-offs. We hebben onszelf gewoon niet vaak genoeg beloond."

"Wij hebben als ploeg een grote stap gezet en iedereen voelt het. We hebben het de groten echt nog moeilijk gemaakt" klinkt het trots bij Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties