Alle cijfers en statistieken onder de loep, één conclusie: Club Brugge was dit seizoen oppermachtig

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 139 reacties
Alle cijfers en statistieken onder de loep, één conclusie: Club Brugge was dit seizoen oppermachtig
Foto: © Photonews

Club Brugge is dé verdiende kampioen van 2016. Waarom we dat besluiten? Simpel, we hebben de statistieken onder de loep genomen. En als je in elk afzonderlijk onderdeel de beste bent...

We beginnen bij het begin: de gewonnen wedstrijden. En het verschil tussen Club Brugge en eerste achtervolger RSC Anderlecht is meteen treffend. De landskampioen telt maar liefst zeven overwinningen meer!

En het Jan Breydelstadion was ook effectief een oninneembare vesting. Eén team slaagde erin om te winnen op Olympia: RSC Anderlecht. Maar die puntjes werden een tweetal weken geleden op de desbetreffende i gezet.

Om te winnen moet je... scoren! En ook op dat vlak was Club Brugge de voorbije maanden de primus van de klas. Opvallend: KV Oostende staat op de tweede plaats. Al vonden de Kustboys wel twintig keer minder de weg naar het net.

De tegenstanders hadden het ook enorm lastig om Lior Refaelov, Hans Vanaken en Abdoulay Diaby af te stoppen. De meeste gele kaarten werden immers gepakt in wedstrijd tegen blauw-zwart.

We kunnen nog zo'n tijdje doorgaan, maar we gaan hier simpel nog enkele statistieken onder zetten. Conclusie? Club Brugge was simpelweg overmachtig!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties