Bij Gent bijten ze verder van zich af: "Het gaat hier duidelijk om jaloezie van Club Brugge-fans"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 192 reacties
Bij Gent bijten ze verder van zich af: "Het gaat hier duidelijk om jaloezie van Club Brugge-fans"
Foto: © Photonews

Er was de voorbije dagen heel wat te doen omtrent een supportersfederatie van Club Brugge die de aanval had geopend op RSC Anderlecht en KAA Gent. Advocaat Walter Van Steenbrugge sprak in naam van de bewuste supportersgroep zelfs over 'financiële doping'.

Het nieuws sloeg in als een bom en Gent-voorzitter Ivan De Witte beet ondertussen al van zich af. Omdat Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe zich niet van de uitspraken wilde distantiëren, besliste De Witte dan weer om de nodige stappen te ondernemen. Dat kan je hier nog eens nalezen.

Maar hoe denken ze daar bij de fans van Gent eigenlijk over? Wij vroegen het na bij de overkoepelende supportersfederatie van de Buffalo’s. En de irritatie over het onderwerp was duidelijk merkbaar.

"Ze vergeten dat ze zelf subsidies kregen, zeker?"

“Het gaat hier duidelijk om jaloezie van die Brugse supportersclub, hé. Ze vergeten dat ze zelf voor aanvang van EURO 2000 subsidies hebben gekregen om het Jan Breydelstadion te renoveren. En die subsidies waren niet min”, klinkt het bij monde van de overkoepelende supportersvereniging.

“Bovendien gaat het om een supportersclub die nog maar twee dagen bestaat. Het is dan ook jammer dat het bestuur van Club Brugge niet ingrijpt. Het is pure sensatie. Misschien willen ze wat publiciteit voor hun nieuwe supportersgroep? Het zal dat wel zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties