'Drijfzand Anderlecht': hoe meer gespartel, hoe dieper ze wegzakken

'Drijfzand Anderlecht': hoe meer gespartel, hoe dieper ze wegzakken
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

En nu Anderlecht? Het is een vraag die de laatste maanden steeds blijft terugkeren. Een hardnekkige vraag, waar nog maar weinig antwoorden op gegeven zijn. Ook op de vraag wie er nu hoofdcoach gaat worden, blijft paars-wit het antwoord schuldig.

Herman Van Holsbeeck had al zijn troeven op tafel gegooid om Claude Puel, een gereputeerde naam, binnen te halen. Er werd hem inspraak in het transferbeleid én een toploon beloofd. Maar het was niet genoeg. Volgens enkele Franse journalisten heeft Puel de afgelopen week veel informatie ingewonnen over Anderlecht en veel raad gevraagd aan kenners.

Die lieten hem weten dat hij zijn werk zou hebben bij paars-wit. Dat hij met een hoop dure en onverkoopbare spelers in zijn kleedkamer zou zitten die eigenlijk altijd moeten spelen. En dat hij daarrond een team moest bouwen van de grond af. En dat hij ook half voor psycholoog zou moeten spelen na de recente klappen die de vestiaire kreeg.

Veel tijd verloren

Naar verluidt heeft Puel om die redenen de handschoen niet opgenomen. Maar dat betekent dat er in de Brusselse bestuurskamer toch wat nervositeit zal kruipen. De zomerstage - waar echt de basis gelegd moet worden - zal pas na het EK aanvatten, maar tegen dan moeten er nog serieuze transfers gedaan worden, wat niet kan gebeuren zonder eerst de nieuwe coach te raadplegen.

Het is als terechtkomen in drijfzand: hoe meer gespartel, hoe verder je wegzakt. Het zand moet Herman Van Holsbeeck nu al aan de lippen staan, want zijn team moet op 27 juli al klaar staan om de voorrondes van de Champions League te betwisten en de 30ste staat al een match tegen Moeskroen op het programma.

En intussen is er het grote niets op de Brusselse club: geen technische staf, geen competitieve kern en een hoop gepalaver over hoe de club te hervormen. Want in de bestuurskamer moeten ze ook nog rekening houden met alle veranderingen die er deze zomer binnen alle organen van de club zullen gebeuren.

Teruggrijpen naar... Maes?

Doordat er met de onderhandelingen met Puel, waarvan Van Holsbeeck dacht dat ze positief gingen eindigen, nu veel tijd verloren ging, gaat Anderlecht waarschijnlijk toch proberen bij de bekende namen: Peter Maes en Hein Vanhaezebrouck. Die laatste wordt héél moeilijk, de eerste gewoon moeilijk. Scifo? Die wil, maar in hem zagen ze een T2 en hij heeft niet het palmares dat Anderlecht nu nodig heeft.

Het buitenland? Daar worden Remi Garde en Rudi Garcia genoemd. Maar bij Anderlecht hebben ze hun twijfels of de twee zich voldoende gaan kunnen aanpassen aan de Belgische competitie. De vraag blijft wel: waarom had Anderlecht geen plan B achter de hand toen ze beseften dat het verhaal van Besnik Hasi ten einde liep?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties