Roef gaat heikel punt niet opzij: "Ik wil elke week de nul houden"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 3 reacties
Roef gaat heikel punt niet opzij: "Ik wil elke week de nul houden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht begon het seizoen met Davy Roef in de goal. Voor de 22-jarige een unieke kans en die heeft hij ook gegrepen. Al geeft hij zelf toe dat er nog meer constante mag inzitten.

Roef werd nog niet echt geholpen door zijn verdediging. In de competitie kon hij nog maar één keer de nul houden, tegen Slavia Praag in de voorrondes van de Europa League twee keer. "Natuurlijk willen we elke week die nul houden, we werken daar ook hard aan op training", zei Roef op de persconferentie voor de match tegen Qabala.

"Voor een keeper is dat belangrijk om die nul op het bord te houden. Maar gelukkig hebben we ook een verdediger bijgekregen, want die hadden we nodig. Soms lukt het om de nul te houden, soms niet. Maar de drie punten blijven wel het belangrijkste", aldus de doelman. "Ikzelf speelde een paar goeie en een paar iets mindere matchen. Maar over het algemeen ben ik tevreden."

Soms lukt het om de nul te houden, soms niet. Maar de drie punten blijven wel het belangrijkste

Voor Roef is er wel het één en ander veranderd. Vorig seizoen zat hij nog zijn frustratie te verbijten op de bank, nu is hij de onbetwiste nummer 1. "Dat voel je toch. Er is meer waardering dan als je tweede doelman bent. Maar natuurlijk moet je klaar zijn om om de drie dagen een topwedstrijd af te leveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties