De twee Belgische spitsen van de toekomst, Vancamp en Van Vaerenbergh

De twee Belgische spitsen van de toekomst, Vancamp en Van Vaerenbergh
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We kweken redelijk makkelijk middenvelders, centrale verdedigers en doelmannen in België. Maar echte spitsen zijn zeldzaam. Die mannen met een neus voor doelpunten, die altijd op de juiste plaats staan, die enkel oog hebben voor het doel... Maar er zijn er twee die op de deur komen kloppen.

En niet toevallig spelen ze bij Club Brugge en Anderlecht. Dennis Van Vaerenbergh en Jorn Vancamp zijn twee van die jongens - al hebben ze volledig verschillende profielen - die alle bovengenoemde kwaliteiten bezitten. Van Vaerenbergh is meer die pivot die een ploeg rond zich laat draaien, maar zoals we gisteren konden zien in de Youth League tegen Leicester City scoort hij ook makkelijk.

Van Vaerenbergh (18) is 1m88, goed met de kop, maar ook met de voeten. Vorig seizoen werd hij topschutter bij de beloften van Club Brugge. Gisteren lapte hij er twee in tegen de Engelse jeugdgenoten. "Hij is niet alleen groot, maar ook snel en sierlijk", zei U17-coach Bob Browaeys over hem. "Hij scoort makkelijk, ziet waar de ruimte ligt en loopt goed. Hij heeft het potentieel om een topper te worden."

Vancamp mocht al mee op stage van René Weiler.

En dan Jorn Vancamp (17). Een spits die eigenlijk alles beheerst. Aanspeelbaar in de diepte, op de korte ruimte en die ook als pivot kan fungeren. Zijn kwaliteiten? Tja: kopbalsterk, links- en rechtsvoetig even makkelijk afwerkend en misschien nog meer dan Van Vaerenbergh dat echte 'killerinstinct'.

Maar voorlopig is er voor hem geen plaats meer in de wedstrijdselectie van Anderlecht, trainen doet hij wel nog met de eerste ploeg. "Voor Jorn is het kwestie van te groeien. Een spits van Anderlecht moet er meteen staan. Als hij geduld heeft, kan het wel komen", zegt Jean Kindermans, hoofd jeugdopleidingen. "Hij heeft alles, maar hij moet ook nog aan alles werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties