Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Onvermijdelijke Leye beslist het, Essevee komt met de schrik vrij

Zulte Waregem met veel moeite voorbij Cappellen: 1-2 in de slotfase

Zulte Waregem heeft op bezoek bij Cappellen een ticket geboekt voor de 1/8e finales in de Beker van België. Makkelijk ging het echter niet, Leye kon pas in de 90e minuut het verschil maken.

Zulte Waregem wilde op bezoek bij Cappellen uit de tweede amateurdivisie B zich niet laten verrassen, maar Francky Dury liet wel enkele spelers opdraven die in de competitie het vooral met invalbeurten moesten stellen de voorbije weken.

Marrone nam plaats naast Derijck centraal achterin, Coopman en Brebels bevolkten het middenveld en Naessens en Vetokele moesten voorin voor de doelpunten zorgen.

In een erg gezapige eerste helft was een kat die het veld opliep in minuut 36 zowat het meest boeiende moment. Essevee kreeg wel wat halve kansjes, maar vooral Naessens raakte niet voorbij Maes.

Cappellen besloot dan maar wat te helpen en via Van Hemert kwam de bal voor de voeten van Vetokele, die vanuit de draai eindelijk kon scoren in een officiële match voor zijn club. Meteen ook de ruststand: 0-1.

Na de rust probeerden de bezoekers door te zetten, maar Naessens, Kaya en Vetokele zagen hun pogingen gestuit worden. Het tempo zakte gaanderogen wat en dus kwam de thuisploeg stilaan in de match. Plots profiteerden ze van balverlies van Marrone en Stef Van Den Heuvel ging er met de bal vandoor en schoof onder Steppe door.

Paniek in de tent bij Zulte Waregem, Francky Dury bracht tien minuten voor tijd dan toch nog Lerager en Leye in. En dat rendeerde, want het was uiteindelijk de onvermijdelijke cap die de bal met een stiftertje voorbij Maes schoof. Met de schrik vrijkomen heet zoiets, maar opdracht wel volbracht.