Francky Dury legt keuzes uit voor half B-elftal dat niet eens een B-elftal was

Francky Dury legt keuzes uit voor half B-elftal dat niet eens een B-elftal was
Foto: © photonews

Zulte Waregem won op bezoek bij Cappellen met bijwijlen goed voetbal, maar zonder overtuigende resultaat. Mbaye Leye begon op de bank, maar moest uiteindelijk het verschil maken voor Essevee. Francky Dury legt zijn keuzes uit.

De oefenmeester van Zulte Waregem had het vooraf goed uitgekiend: “Er waren 9 spelers in ons team die al veel speelminuten hadden gemaakt, door het uitvallen van Lepoint bleven er daar nog acht van over.”

“En ik wilde er vier van hen minstens wat rust gunnen, om tegelijkertijd wat anderen speelminuten te laten genereren. Kaya en Vetokele speelden elk al de helft van de minuten dit seizoen, dus zij zouden zeker spelen”, legde Dury uit.

“Verder wilde ik Baudry rust gunnen, hij heeft ook nog interlands te spelen. Zo kon Marrone speelminuten krijgen, net als Verboom. Derijck en De fauw liet ik staan, zij kunnen zo’n match wel uitspelen op routine.”

Ook Lerager kreeg rust, Meïté niet: “Die is zo sterk dat hij in dit soort wedstrijden wel zijn slag kan trekken. Voorin wilde ik Leye en Cordaro sparen, maar ik kon ze nog wel inbrengen indien nodig.” En zo geschiedde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties