Datum: 09/11/2016 20:45
Competitie: Vriendschappelijke interlands
Speeldag: Vriendschappelijk
'Nederlandse nobody's' houden Rode Duivels in bedwang
Sander De Graeve Timothy Collard
Sander De Graeve en Timothy Collard vanuit Amsterdam
| 0 reacties

Carrasco veegde met wat geluk de 1-0 van Klaassen uit

'Nederlandse nobody's' houden Rode Duivels in bedwang

De Belgen kwamen, zagen en.. speelden gelijk in de Amsterdam ArenA. Een experiment met Mertens als diepe spits mislukte, maar Carrasco zette met een gelukje de scheve situatie nog recht.

Nog voor de wedstrijd begon vielen we al twee keer van onze stoel. De eerste was bij het ontvangen van het wedstrijdblad. Geen Lukaku, Origi, Benteke of Batshuayi in de ploeg, België begon met Dries Mertens op de valse negen. De man van Napoli is dat de laatste weken wel gewend bij z’n club in de Serie A.

Ai, ai, ai, Vincent Kompany

Toen we goed en wel op onze plek in de perstribune zaten, vlogen we opnieuw met onze krent –om het op z’n Hollands te zeggen- op de grond. Vincent Kompany zou normaal gezien aan de wedstrijd beginnen, maar het was Kabasele die mee het volkslied mocht zingen voor aftrap.

Kompany zou zelf aangegeven hebben dat hij zich niet te best voelde na de opwarming. Dat gaf hij eerder ook al eens bij Manchester City in de rust aan. Sindsdien speelde hij niet meer. Zal Kompany ooit nog écht durven spelen aan 100% zoals we dat van hem gewend geraakt zijn in zijn beste periode? We hebben er het raden naar.

De match begon alleszins potig, zeker voor een vriendschappelijke match. Nog voor het halfuur verloor Nederland met Schaars en Janssen al twee spelers. Die laatste kwam twee keer in contact met Mignolet. Zeker bij de eerste fase kwam onze doelman goed weg. Hij raakte de doorgebroken Janssen buiten de zestien. Rood had misschien op z’n plaats geweest.

Vertonghen met de fout

Bij de tweede fase kwam Mignolet met beide handen uit en raakte hij de bal én het hoofd van de Tottenham-spits. Die bleek uiteindelijk te groggy om de wedstrijd uit te spelen. België nam de wedstrijd overigens in handen, met een geduldige opbouw en plotse tempoversnellingen. Mertens, de spits dus, kopte de grootste mogelijkheid net over doel.

Aan de overkant kwam Nederland gaandeweg toch wat beter in de wedstrijd. Bij het tweede misverstand tussen Vertonghen en Ciman was het prijs voor onze Noorderburen. De voormalige Ajacied moest in zijn ArenA Lens foutief afstoppen en de bal ging op de stip. Pijnlijk moment voor Jan zonder Vrees. Klaassen knalde in het dak van het doel.

Een straf voor het soms té steriele spel van de Belgen was het. Waar we ons wél aan konden optrekken, was het dramatische uitvoetballen van de Nederlanders. Doorgaans toch hun specialiteit, maar de jongens achterin bakten er niets van woensdagavond.

Penalty ontnomen

Na de rust ging de ene Thomas eraf voor de andere. Foket nam de positie van Meunier in en maakte zo zijn debuut bij de nationale ploeg. We zagen Nederland steeds minder en minder aanwezig en België ging drukken. Carrasco had een penalty verdiend na een overtreding van Veltman. De scheids legde de bal net buiten de zestien en De Bruyne knalde op de vuisten van Stekelenburg.

Invaller Brenet ging wel nog even het hele veld over, voorbij een ziedende tackle van Ciman en richting Mignolet, maar aan zijn afwerking zag je duidelijk dat het vooral een verdediger is. Intussen stonden Lukaku en de tweede Hazard al op het veld.

Dan toch! Carrasco!

Ze kwamen erop voor een bleke Mertens en even magere De Bruyne en combineerden voor de misser van de match. Perfecte bal van de jongste Hazard, maar Lukaku devieerde het leer over de kooi van Stekelenburg.

Toen de wedstrijd naar z'n eind liep kregen we dan toch nog de gelijkmaker. Die viel letterlijk uit de lucht vallen. Carrasco legde aan voor een zondagsschot op woensdag én de bal kreeg een serieuze deviatie mee. Over de kansloze Stekelenburg in doel en 1-1.

Hazard én Lukaku met 1-2 aan de voet

Lukaku zette Hazard, de oude, nog op weg naar de 1-2, maar Stekelenburg nam wraak voor wat hem op Chelsea overkwam. Wat we onthouden van deze wedstrijd? Dat het experiment met die valse negen voorlopig geen schot in de roos was.

Opstellingen

Nederland Nederland

  Speler G Beoordeel
Stekelenburg Maarten 90' -
Veltman Joel   90' -
van Dijk Virgil 90' -
Bruma Jeffrey 90' -
Blind Daley 90' -
Schaars Stijn 15' -
Wijnaldum Georginio 89' -
Klaassen Davy āš½   46' -
Lens Jeremain 67' -
Janssens Vic 27' -
Sneijder Wesley 75' -
  Bank G Beoordeel
Clasie Jordy 75' -
Lens Jeremain 67' -
Dost Bas 63' -
Brenet Joshua 44' -
Depay Memphis 23' -
Trindade de Vilhena Tonny 15' -
Ramselaar Bart 1'  
Vorm Michel -  
De Jong Luuk -  
Berghuis Steven -  
Martins Indi Bruno -  
Cillessen Jasper -  
Zeegelaar Marvin -  

Belgiƫ Belgiƫ

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon 90' -
Ciman Laurent 90' -
Kabasele Christian 90' -
Vertonghen Jan   90' -
Meunier Thomas 46' -
Carrasco Yannick āš½ 90' -
Defour Steven 82' -
Witsel Axel 90' -
De Bruyne Kevin 64' -
Mertens Dries 64' -
Hazard Eden 90' -
  Bank G Beoordeel
Foket Thomas 44' -
Hazard Thorgan A 26' -
Lukaku Romelu 26' -
Tielemans Youri 8'  
Mirallas Kevin -  
Origi Divock -  
Benteke Christian -  
Batshuayi Michy -  
Cavanda Luis Pedro -  
Sels Matz -  
Courtois Thibaut -  
Herbeleef Nederland - Belgiƫ

Vooraf

Vriendschappelijke interlands

 Vriendschappelijk