Nederlandse pers érg scherp voor Rode Duivels: "Misplaatst hautain" & "Nog 3 keer in vingers knippen en gloriedagen zijn voorbij"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Amsterdam
| 29 reacties
Nederlandse pers érg scherp voor Rode Duivels: "Misplaatst hautain" & "Nog 3 keer in vingers knippen en gloriedagen zijn voorbij"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels waren voor aanvang van de Derby der Lage Landen torenhoog favoriet voor de wedstrijd tegen Nederland. Onze nationale ploeg stelde evenwel teleur en het werd 'maar' 1-1. De Nederlanders stellen zich dan ook vragen...

Volgens De Volkskrant verschenen onze Rode Duivels zelfs hautain aan de aftrap. “Rode Duiveltjes kropen destijds in hun hol en hoopten dat ze na 90 minuten een uitgang konden vinden. Nu zijn ze hautain, en niet zo’n beetje ook.”

“Alsof ze het wereldrecord hakballen wilden verbeteren. Ze zijn misplaatst hautain, ook dat nog. Dat zouden ze niet moeten zijn, de Belgen. Ze hebben zichzelf al twee keer gefopt op een eindtoernooi en als ze nog drie keer in de vingers knippen, is de tijd van hun gloriedagen voorbij.”

"Rode Duivels verslikten in hun eigen gemakzucht, arrogantie en hautaine houding"

Ook De Telegraaf zag geen geweldige Rode Duivels. “De ’Hollandse dominantie’ van de Rode Duivels leidde niet tot kansen, omdat de Belgen zich uiteindelijk verslikten in hun eigen gemakzucht, arrogantie en hautaine houding.”

“Combinaties werden te lang doorgevoerd, terwijl de hakjes en technische hoogstandjes nergens anders toe dienden dan de ploeg van Blind in eigen huis te vernederen.”

Blessures

Toch was er uiteindelijk maar één belangrijk thema bij Oranje: de drie spelers die geblesseerd uitvielen. Schaars, Lens én Janssen: allen moesten ze tijdens de match naar de kant. Puzzelwerk voor bondscoach Blind.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties