Wat hebben we geleerd na Nederland-België? Vier belangrijke zaken

Timothy Collard Sander De Graeve
Timothy Collard en Sander De Graeve vanuit Amsterdam
| 21 reacties
Wat hebben we geleerd na Nederland-België? Vier belangrijke zaken
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels waren torenhoog favoriet voor er nog maar één pass was gegeven tijdens de Derby der Lage Landen. Uiteindelijk werd het 1-1 en bleven heel wat Belgische supporters op hun honger zitten. Maar... Wat hebben we geleerd uit Nederland-België.

Ten eerste…

Hebben we jammer genoeg nog maar een keer geleerd dat we geduld moeten hebben met Vincent Kompany. De verdediger besliste vlak voor aanvang van de match in de Amsterdam ArenA dat hij zich niet goed genoeg voelde en bijgevolg niet kon spelen. Geduld, Vincent. Geduld.

Ten tweede…

Hebben we geleerd dat we achterin kwetsbaar zijn. Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Vincent Kompany: dat zijn op zijn minst twee geblesseerden te veel in de defensie. Op het middenveld en in de aanval hebben gewoonweg veel meer weelde dan in de verdediging.

Ten derde…

Hebben we geleerd dat deze nationale ploeg nood heeft aan een échte spits. Het experiment met Dries Mertens als bliksemafleider in de spits was best een leuk idee, maar op het veld stelde het te weinig voor. Geef ons dan maar de oerkracht van een Romelu Lukaku.

Ten vierde…

Hebben we geleerd dat er enkele nieuwe jongens zitten aan te komen. Christian Kabasele, Thomas Foket én Youri Tielemans debuteerden tegen Nederland. Zij deden het lang niet slecht en krijgen in de toekomst mogelijk meer speelkansen van de bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties