Reactie Rode Duivels duidelijk over het experiment met de valse negen

Sander De Graeve Timothy Collard
Sander De Graeve en Timothy Collard vanuit Amsterdam
| 6 reacties
Rode Duivels duidelijk over het experiment met de valse negen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels probeerden het gisteren met Dries Mertens als valse negen in Amsterdam. Helemaal vlot liep dat niet, de Belgen werden veel gevaarlijker na de rust toen Romelu Lukaku inviel. Gefaald experiment?

"Wat was het experiment", vroeg Vertonghen zich af. "Aha, die valse negen. We moesten heel wat nieuwe jongens inpassen en we misten vooral kwaliteit in de passing." Het lag volgens de verdediger niet alleen aan het systeem.

Volgens mij kunnen we écht in dit systeem spelen

"Volgens mij kunnen we echt in dit systeem spelen, daar ben ik van overtuigd. De kwaliteit was er niet. Het lag ook niet per se aan Dries. We lieten de bal gewoonweg niet snel genoeg rondgaan", ging Vertonghen verder.

Kort van stof, die Yannick

Ook Carrasco was, in wat de kortste reactie ooit moet geweest zijn, positief. "Het was een goed experiment. We hadden veel balbezit en deden het prima op de korte ruimte. Oké? Bedankt." Meer kregen we niet van de winger van Atlético.

Over naar Dries Mertens dus. "Ik speel heel graag op die positie. Bij Napoli stond ik er ook al meer dan één keer. Alleen lag het tempo te laag om voor gevaar te zorgen. Met die kopbal was ik er dicht bij. Ik had die héél graag zien binnen gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties