Pech voor Club Brugge: basisspeler staat zes weken aan de kant

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 14 reacties
Pech voor Club Brugge: basisspeler staat zes weken aan de kant
Foto: © Photonews

Club Brugge staat voor zijn drie laatste wedstrijden van 2016. Als het van Michel Preud'homme afhangt, dan wint zijn ploeg al die matchen. Al heeft de Luikse oefenmeester ook pech: één van zijn basisspelers staat zomaar eventjes zes weken aan de kant.

Anthony Limbombe sukkelt met een pubalgie en zal voor de jaarwisseling sowieso niet meer in actie komen. De vinnige flankspeler van Club Brugge moet het de komende tijd rustig aan doen en staat wellicht zes weken aan de kant.

"Het was een beetje te verwachten"

Michel Preud'homme

“Hij moet de komende zes weken individueel trainen. Dat was een beetje te verwachten”, aldus Michel Preud’homme. “We wisten al toen we Anthony kochten, dat we voorzichtig met hem moesten omspringen.”

“We moesten Anthony beschermen. Ik heb hem dan ook gespaard waar ik kon, maar dat was niet altijd mogelijk. Door de blessures van Izquierdo en Refaelov heeft Limbombe heel wat wedstrijden gespeeld. Te veel”, aldus de coach van Club Brugge nog.

Ook zorgen om Wesley, Mechele én Izquierdo

Limbombe is overigens niet de enige speler die met een blessure sukkelt. Wesley Moraes en Brandon Mechele kwamen gehavend uit de strijd met de beloften van Standard. Beiden zijn ze onzeker voor de match tegen Kortrijk.

José Izquierdo is het laatste zorgenkind. De Colombiaan hervatte deze week de trainingen, maar kon donderdag niet deelnemen aan de groepstraining. Ook achter zijn naam staat in aanloop naar de wedstrijd tegen KVK een vraagteken. De langdurig geblesseerde Abdoulay Diaby en Laurens De Bock komen in 2016 niet meer aan de bak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties